Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
De mensen die mij een beetje kennen en volgen zullen het niet vreemd vinden als ik zeg dat Helpportrait in Doesburg mijn persoonlijke hoogtepunt was van het afgelopen jaar. Het organiseren van de eerste Helpportrait dag in Doesburg was een leuke, een nieuwe en toch ook wel een beetje een spannende reis op weg naar 8-12. Helpportrait heeft mij op verschillende vlakken verbaasd. Het creëren en het maken van kunst, het organiseren van een activiteit of evenement, iets ondernemen, het brengt vragen met zich mee en roept reacties op.


Ik heb weer gemerkt dat zowel in het voortraject en als in de dagen vooraf enkele reacties mij hebben doen verbazen. Dit is goed hoor. Het zal tenslotte altijd bijdragen aan een betere organisatie. Bij een goed luisterend oor zal uiteindelijk het doel beter worden. Ook de kritische noot is nodig bij het creëren, bij het maken van kunst, het organiseren en bij het ondernemen. De mooie reactie die ik op 8-12 hoorde en die mij persoonlijk raakte was van een vrouw die mij persoonlijk bedankte nadat ze foto’s van een andere fotograaf had gekregen. Ze gaf mij een hand en zei; “bedankt, toen ik de uitnodiging kreeg en ik las over het project schoten de tranen in mijn ogen


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Nu zou het makkelijk zijn om te verwijzen naar vraag 1, maar wat ik toch wel bijzonder vond was het bezoek van Prof. mr. Pieter van Vollenhoven aan Doesburg. Het is misschien een cliché maar ik weet zeker dat dit altijd een positief effect heeft op een stadje als Doesburg. Het kan niet anders zijn dat het koninklijk bezoek positieve verhalen over Doesburg teweeg brengt.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Doesburg krijgt van mijn een 8. Het kan altijd beter en er is altijd wel wat op te merken. Maar het is gewoon prettig wonen in Doesburg. Leuk stadje, water, parken, dicht bij de Veluwe en kort bij de snelweg, 0313 en veel evenementen. En de oplettende lezer ziet dat ik nu hetzelfde schijf als vorig jaar 😉


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Als ik dan toch refereer aan “Mijn Doesburg 2011” dan is de link weer snel gemaakt naar Helpportrait. Vorig jaar schreef ik dat mijn wens was om Helpportrait te organiseren in Doesburg. Tot zo ver is mijn wens dus uitgekomen. Zakelijk groeien, blijft ook dit jaar weer op mijn lijstje staan en dit zit dan in het bijzonder in het te gelden maken van een fotografiestijl waar ik dit jaar in samenwerking met een opdrachtgever hard aan gewerkt heb.


Binnen deze stijl vallen veel lastige technieken die moeilijk onder de knie te krijgen zijn. Ik wil dit verder uitbreiden en hoop met deze geënsceneerde surrealistische reclame beelden mijn fotografie op een hoger plan te krijgen.


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Mensen moeten wat vaker in de poppetjes van hun ogen kijken en dan eens nadenken over; hoe zou ík behandeld willen worden door de mensen om mijn heen? Als dat de insteek is voor hoe we met elkaar om willen gaan dan zal jouw eigen omgeving mooier worden en dus ook Doesburg.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Kijk eens naar je eigen straat en zie hoe mooi deze is…
En verder zou ik willen zeggen dat wij als lezers van #DDNL (=Doesburgdirect.nl) naar buiten moeten brengen dat Doesburgdirect.nl een leuke informatieve website is. Te vaak hoor het nog mensen zeggen dat ze het niet kennen, te vaak hoor ik mensen zeggen “oh daar kijk ik niet op” en meestal hebben ze toch het één of ander gemist over ons Doesburg.

Ik wens iedereen een goede jaarwisseling en een fijn 2013.