Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Ik vond het erg prettig dat er een einde kwam aan de vorige regering met de gedoog constructie.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Ik blijf het keer op keer erg inspirerend en verrassend vinden om te ervaren hoeveel initiatieven er in Doesburg zijn om activiteiten te organiseren in welke vorm dan ook, die allen een steentje bijdragen en Doesburg kleur geven. Dat komt terug in de begroetingsavond voor nieuwe inwoners van Doesburg. Hier presenteren vele organisaties zich. Ook bij tijdens een brainstorm avond over het versterken van de Doesburgse economie en op vele andere manieren. Bijeenkomst rond 777 jaar Doesburg, de nieuwjaarsreceptie waarbij het stadhuis uitpuilt, OpenCoffee, en ga zo maar door.


Hét Doesburgse moment komt misschien wel bij de ludieke samenvatting van het jaar tijdens het cabaret. Vorig jaar een prima start gemaakt. Weer zo’n initiatief dat Doesburg kleurt!


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een dikke 8. Kreeg vandaag nog te horen van iemand uit Zelhem dat Doesburg zoveel leuker en sfeervoller is geworden de laatste jaren. Doesburg is sfeervol, geliefd en wordt zeer gewaardeerd tot in de verre omgeving. En het kan altijd beter en mooier en gezelliger, en daarom blijven we daaraan werken.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
De Elfstedentocht schaatsen!


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Zorg voor nationale aandacht voor Doesburg op de televisie in positieve zin. Meer aandacht voor Doesburg = meer toeristen = versterking van de lokale economie = mogelijkheden (tijd en aandacht) om het mooier te maken.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Wandel door de straten van Doesburg en kijk omhoog. Bewonder de gevels en ontdek vele unieke details die er al honderden jaren zitten maar je nog nooit gezien hebt.