Mijn 2012: Nicolette Vree

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Van afgelopen jaar heb ik niet één specifiek hoogtepunt om aan te geven. Natuurlijk is het uitlopen van de Vierdaagse in Nijmegen met veel Doesburgers een hoogtepunt. De Molukse brunch op het Stadhuis, de zaterdag na de vierdaagse, laat zien wat saamhorigheidsgevoel kan brengen onder mensen, van verschillende leeftijden, afkomst en achtergrond. Daarnaast was het bezoek aan Ground Zero – New York erg indrukwekkend. Wat zo’n aanslag, alweer ruim 10 jaar geleden, aan angst kan veroorzaken en zo’n wereldstad klein kan maken.


Tenslotte was ook het overnemen van de PR/Communicatie van onze muziekvereniging, door het toetreden in het bestuur, wel een puntje. Nadat mijn vader jaren in het bestuur heeft gezeten bij onze muziekvereniging, was het voor mij nu de juiste tijd (na zijn vertrek een paar jaar geleden) mezelf beschikbaar te stellen voor het bestuur. Het is te gemakkelijk vanaf de zijlijn commentaar te leveren en niets te doen.


Eén van mijn taken is als muziekvereniging te laten weten wat we doen en wie we zijn, natuurlijk via DoesburgDirect, maar ook via persberichten, Twitter en Facebook. De digitale paden worden nu ook door onze vereniging bewandeld. Maar… uiteindelijk gaat het niet om hoogtepunten, ik doe het hele jaar mijn best en hoop dat ik kleine dingen kan verbeteren. Natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis. Daar leer ik dan weer van.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
In het weekend van het uitwisselingsconcert met O.B.K. uit Hoofdplaat, van onze muziekvereniging hadden we een stadswandeling voor onze gasten georganiseerd. We wilden graag laten zien hoe mooi Doesburg is. Halverwege deze wandeling kregen zij bij mij de Doesburgse Mosterdbonbon en ‘t Doesburgs balletje aangeboden. Tijdens de uitleg over de lekkernijen, sloten er spontaan toeristen aan, die zelf bezig waren met een stadswandeling. Die hebben we natuurlijk ook deze zoetigheden aangeboden om kennis te laten maken met de zoete kant van Doesburg. Dat kan gewoon in Doesburg!


De volgende dag hebben we een prachtige muzikale rondgang door de stad gemaakt met optredens voor ieder terras van de cafés. Heerlijk samen muziek maken in de stad voor de toeristen die van ons Doesburg genoten op de culturele zondag.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8! Dankzij de vele vrijwilligers worden er veel activiteiten gerealiseerd in ons mooie stadje. Veel activiteiten en verenigingen draaien op deze onmisbare vrijwilligers. Je ziet ook dat het enthousiasme aanstekelijk is voor anderen, waardoor men sneller uitgedaagd wordt ook een handje uit te steken. Dit zie je terug bij onze muziekvereniging, maar ook bij de sport- en andere verenigingen in Doesburg. Ons stadje leeft en moet dat blijven doen!Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Weer eens een mooie langere reis maken. Dromen lijken vaak onhaalbare doelen in je gedachten ’s nachts. Als de wekker gaat, ben je veel weer vergeten. Mijn doel is dromen proberen uit te voeren. Dat zal niet altijd lukken en kunnen.


Daarnaast zal niet altijd alles te controleren en te sturen zijn. Maar je moet altijd je best blijven doen. Natuurlijk hoop ik dat iedereen gezond en gelukkig is. Heerlijk bezig zijn met je familie, vrienden, hobby’s en werk. Maak er samen wat van, door vallen en opstaan. We hebben immers allemaal leren lopen, door eerst een paar keer te vallen….


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Help elkaar een handje! Je kunt het echt niet allemaal alleen. Samen sta je sterk, ieder heeft zijn eigen kracht, gebruik die. Samenwerking van verenigingen kan erg leuke dingen opleveren. Kijk maar naar het Oranje- en Kerstconcert van onze muziekvereniging. Samen met veel van de Doesburgse koren hebben we een prachtig resultaat neergezet. Daar kunnen we aan Doesburg (en omgeving) laten zien hoe leuk het is samen met muziek bezig te zijn. Hopelijk kunnen we dat komende jaren verder uitbouwen…. Dat zal ook voor andere verenigingen kunnen gelden, werk samen.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Kijk eens, wanneer je door de binnenstad loopt naar boven… dus naar het gedeelte van de gebouwen boven de eerste verdieping. Daar zie je soms de mooiste details…een ingemetseld beeldje, een apart dakkapelletje. Wanneer ik soms door de straten van de binnenstad loop, verbaas ik me nog steeds over dat soort details. Ik realiseer me dan, dat ik veel plekken op de wereld nog zou willen zien, zolang ik maar weet dat ik thuis kan komen in Doesburg!


4 reacties

 1. Appie van der beek

  Mooi gesproken Nicolet, vele handen maken licht werk

 2. Frida Miedema

  Leuk stukje collega! En leuke foto ook!

 3. Kitty de Wolf

  Leuk en mooi geschreven! Wederom een bevestiging om graag weer in Doesburg te wonen tussen fijne mensen die wat voor elkaar over hebben en tegelijkertijd genieten door zo’n positieve instelling! Op naar 2013

 4. thea gijsberts

  je hebt de gene van je vader goed gedaan pluim waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑