Mijn 2012: Renske Winters

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat ik afgelopen schaatsseizoen alle 3 titels gewonnen heb binnen het Masterschaatsen (SenB age 35). Het NK (afstanden en allround), WK Allround en WK Sprint. En minstens zo mooi daarbij is dat ik al mijn persoonlijke records weer heb aangescherpt. De 3km zelfs met 10 seconden!


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Ik heb eigenlijk niet echt één moment. Ik vind het mooi om te zien dat er veel wordt georganiseerd, op verschillend vlak. Ook goed dat op sportief vlak meerdere activiteiten en evenementen worden georganiseerd / weer terug zijn.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
7,5. Ik vind het mooi om te zien dat er diverse evenementen georganiseerd worden in Doesburg. Zo blijf je ook met elkaar in contact en zorg je voor betrokkenheid, met de stad en met elkaar.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Mijn eigen sportprestaties weer verbeteren. En ik ga weer voor goud op het NK en de WK’s. Voor de WK’s reis ik dit seizoen af naar Inzell (allround) en naar Salt Lake City (sprint).


Dit jaar ben ik gestart met het geven van Bootcamptrainingen (dinsdagmorgen en donderdagavond), waar iedereen aan mee kan doen, ongeacht je sportniveau. Vanuit mijn sportachtergrond deel ik graag mijn kennis, ervaring en beleving. Komend jaar wil ik meer activiteiten gaan aanbieden. Mensen op een laagdrempelige manier met sport en bewegen in aanraking te laten komen en mensen die hun fitheid verder willen ontwikkelen verder te helpen. Ik denk ook aan de jongere doelgroep. Het lijkt mij heel leuk om daar skeelerclinics voor te organiseren. Verder denk ik aan een “dikke banden race”. Wellicht kan ik dit samen met Xycleservice oppakken (bij deze een uitnodiging aan Xycleservice).


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Doesburg mooi maken / houden, dan gaat het ook over buitenruimte. We kunnen dan ook naar onszelf kijken. Als we de buitenruimte waarderen, laten we hier dan ook netjes mee omspringen. Helaas stoor ik me toch nog regelmatig aan kapot geslagen bushokjes, hondenpoep waar het niet hoort, afval wat op straat ligt. Wie de schoen past trekt hem aan en laten we elkaar er ook gewoon op aanspreken.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Uiteraard het parkgebied vanaf de Koepoortdijk tot aan de Meipoortwal en dan met name op dinsdagmorgen en donderdagavond. Je beleeft het gebied echt goed als je mee doet met de Bootcamptrainingen die daar gegeven worden.

2 reacties

  1. Carla Bekken

    Hallo Renske,

    Een leuk iets voor jou ambassadrice voor de Singelloop 2013 ??

  2. Renske Winters

    Hoi Carla,
    Dat lijkt me zeker leuk! Kan ik met de bootcamp mensen ook voor interesseren en samen voor trainen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑