Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Afgelopen zomer was ons gezin op vakantie in de Ardeche (Frankrijk) en hebben wij op een schitterende namiddag de Gorges de l’Ardeche, een enorme honderden meters diepe kloof van de gelijknamige rivier afgereden. Normaal gesproken rij je hier in een polonaise  van auto’s door de kloof. Niet die namiddag, heerlijk rustig en enorm indrukwekkend. Hoogtepunt was het moment dat ik samen met mijn twee zonen Jonas en Nathan (12 en 10 jaar) onder de beroemde Pont d’Arc doorzwom.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012?
Politiek gezien was dat het moment dat het college omging in haar standpunt rondom de vestiging van Only for Men (OfM) in de voormalige exercitieloods aan de Barend Ubbinkweg. Het college was tot juni van dit jaar afwijzend in haar standpunt om OfM toestemming te geven tot vestiging. De voltallige oppositie heeft maandenlang, ook achter de schermen, enorme druk uitgeoefend om het college van standpunt te doen wijzigen. Dat is dus uiteindelijk gelukt. In bezwaar is aan OfM alsnog een vergunning verstrekt. De komst van OfM is enorm belangrijk voor Doesburg. Nu de Action nog.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een zeven. We hebben nog veel te doen in Doesburg en zijn op de goede weg, maar zorgen zijn er ook nog volop.


Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
In 2014 zijn er weer nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. De campagne zal in de tweede helft van 2013 weer in alle hevigheid losbarsten en ik hoop dat onze partij ( het CDA) in 2013 het fundament gaat leggen voor een goed verkiezingsresultaat in maart 2014. Gerard Albers en ik zijn nog niet klaar met onze klus!


Eén, ja slecht één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Zoals bekend was het CDA geen voorstander van het nieuwe afvalbeleidsplan met drie containers. Met het nieuwe beleid zijn er voor de binnenstad ondergrondse afvalcontainers geplaatst die, op een aantal uitzonderingen na, redelijk weggewerkt zijn in het straatbeeld. Dit neemt niet weg dat het aantal containers voor groen- en plasticafval nog steeds ontsierend zijn voor een historische binnenstad. Het zou beter zijn geweest als we meteen ook ondergrondse containers hadden aangelegd voor het plastic- en het groenafval.


Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
We hebben in Doesburg een aantal historische straten in de binnenstad die een schitterende gevelaanzicht hebben vanaf de straatkant. Veel minder bekend is het feit dat de achterzijde van deze historische panden wellicht nog veel indrukwekkender zijn. Menig bezoeker zou zich nog verbazen over de schoonheid en de rare bouwkundige constructies die er zijn. Hier zou best wat meer aandacht aan gegeven mogen worden. Op een paar plekken kun je de achterzijde van een aantal huizen toch goed bekijken: tip 1. Steegje vanaf de Korte Veerpoortstraat richting de parkeerplaats Waterstraat. Tip 2: steegje in Bresstraat richting de volkstuintjes.