Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het  telkens opnieuw beleven van de fantastische resultaten van het maatjeswerk dat we vanuit de Buurtacademie organiseren. Er zijn daardoor vele mensen geholpen, tegelijkertijd ontstonden vaak heel mooie, verrassende en hartveroverende contacten tussen inwoners met uiteenlopende achtergronden.


Een heel sprankelend voorbeeld en hoogtepunt daarvan was de koppeling van een scholiere van 16 jaar die op zoek was naar een geschikte maatschappelijke stage, aan een Somalische vrouw die graag wilde leren fietsen. De vrouw heeft – met letterlijk vallen en opstaan – leren fietsen en de scholiere heeft van alles en nog wat over de Somalische cultuur meegekregen. Aan het eind waren ze vriendinnen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2012 ?
De start van de Taalwerkplaats Doesburg op 5 september en de grote toestroom en dagelijkse inzet van enthousiaste vrijwilligers (inmiddels 40) voor de verschillende onderdelen.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
9, vanwege de enorme betrokkenheid en inzet van inwoners als vrijwilligersWelke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Nieuwe opdrachten zien te krijgen waarbij ik op dezelfde wijze als bij de Buurtacademie mensen kan enthousiasmeren en gezamenlijk mooie resultaten kan bereiken.Eén, ja slechts één, rake tip om Doesburg nog mooier te maken.
Bij Doesburg denk ik vooral aan de mensen: zorg ervoor dat er blijvend en nog meer wordt geïnvesteerd om mensen – jong en oud – in hun ontwikkeling te zetten.Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we in Doesburg absoluut bekijken komend jaar?
Ook hierbij denk ik vooral aan mensen: kom (vaker) kijken naar hoeveel fantastische inspanningen er door welzijn- en zorgprofessionals en honderden vrijwilligers op en vanuit De Linie 4 worden verricht.