Mijn 2013: Alfares Munster

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Vorig jaar gaf ik in deze rubriek aan, dat een kampioenschap met Sportclub Doesburg 4 geweldig zou zijn. Zondag 12 mei 2013 was het zo ver. Een onvergetelijke dag met een klinkende overwinning, goedkope champagne, rode rozen, een echte kampioenschaal waar tijdens het feest de bitterballen op lagen en enkele speelminuten samen met ploeggenoten en 50+-ers Alfons Peters en Herman Kelderman. Ook het huwelijk van mijn broer Albert was het afgelopen jaar een hoogtepunt in de familiesfeer.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Op de zonnige zaterdag van Doesburg Binnenste Buiten hadden we midden in het centrum in de achtertuin van Doesburg & Oranje-voorzitter Carla Bekken een reünie van de lagere school. Met onze oud-leraar Jan van Raalten hebben we, onderweg herinneringen ophalend, een stadswandeling gemaakt. Wij liepen door de Armgardstraat waar 45 jaar geleden onze gezamenlijke schooltijd begon.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
De ambities van bestuur en particulieren van deze kleine Hanzestad om een prettig woon- en leefklimaat te creëren blijven onverminderd groot. Ze slagen daar goed in, een 8 dus.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Het jaar 2014 is voor Sportclub Doesburg historisch. Op 13 mei a.s. is het 100 jaar geleden, dat ‘Rood-Blauw’ werd opgericht. Om dit jubileum te vieren zijn er het gehele jaar door diverse activiteiten georganiseerd voor jong en oud door vele vrijwilligers. Als dagelijks bestuurslid is het mijn droom, dat een ieder met een rood-blauw hart eind december 2014 terugkijkt op een spetterend jubileumjaar. We trappen af met de Nieuwjaarsreceptie op 4 januari, waarbij onder meer het unieke voetbalplaatjesalbum, aangeboden door de plaatselijke COOP, wordt gepresenteerd.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Het stichtingsbestuur van ‘Doesburg 777’ heb ik een half jaar geleden verzocht een sportquiz te mogen organiseren op vrijdag 14 november 2014 in de kantine van Sportclub Doesburg. Samen met vragenbedenker Joop Tankink en presentator Udo Schrik proberen we op die avond de verbinding te maken tussen het thema sport in het kader van 777 jaar stadsrechten en 100 jaar voetbal bij ‘Rood-Blauw’. Verder zijn er serieuze besprekingen gaande voor een landelijk Moluks veteranentoernooi in juni, waarbij Doesburg speelstad is.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Het Sportpark aan de Oranjesingel 22 op de zaterdagochtend. Wekelijks laten daar enthousiaste jeugdleden met hun grote spelvreugde zien, dat Sportclub Doesburg zonder twijfel bestaansrecht heeft.

 

5 reacties

 1. Carla Bekken

  Fares, dit was voor mij ook het hoogte punt de reünie……. wat was het mooi. Dank je wel dat je dit hebt genoemd in je Doesburgs moment van het jaar. Volgend jaar doe ik ook weer mee….. was dit jaar te laat met insturen.

 2. Appie van der Beek

  Alfares een man met een rood blauw hart, maar zeker het blauw wit van Sportin Ambon ook nooit vergeet.
  Mooie woorden het jubileum gaat helemaal goed komen en succes met het vierde hou die schaal in Doesburg.

 3. Joost de Wolf

  Alfares, mooi geschreven.

  Een rood/blauw hart, blauw/wit of rood, maar zeker niet zwart.
  En het hart op de juiste plaats.

  Het was fijn met je samen te werken afgelopen periode!

 4. Guido Steintjes

  Alfares Munster is het levende bewijs dat er personen zijn die niet alleen van sportclub maar van heel Doesburg houden.

  Alfares bedankt voor jou mooie visie op 2013 en dat we er met heel Doesburg een geweldig 777 en 100 jarig jubileum mogen vieren.

  gegroet.
  Guido Steintjes

 5. Alfares Munster

  @Carla: Goed dat je alsnog je eigen bijdrage aan deze rubriek hebt ingestuurd. Kun je er voor zorgen, dat op 13 mei 2014 de toren rood-blauw wordt verlicht?

  @Appie, Joost en Guido: Dank voor jullie inzet voor de club in het algemeen en in het bijzonder tijdens de buitengewone Nieuwjaarsreceptie van Sportclub Doesburg van zaterdag 4 januari jl.!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑