Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Ik had vorig jaar als doel gesteld de 10e keer de vierdaagse uit te lopen en om weer eens alleen een verre reis te maken, dat is beiden gebeurd! De vierdaagse was weer top. Met vele Doesburgers samen een doel nastreven, dé finish op vrijdag. Afsluiten met een gezellige brunch op het stadhuis op zaterdagochtend, weer perfect verzorgd door de Gemeente Doesburg!

Daarnaast heb ik een mooie reis naar Sumatra, Bali, Java en Lombok gemaakt in maart. Wat is het toch prachtig in andere culturen rond te dwalen en te zien hoe blij kinderen bijvoorbeeld nog worden van een ballonnetje die je ze geeft in de afgelegen dorpjes in de jungle of op het platteland. Je komt weer met beide voetjes op de grond en zie je dat we in Nederland soms té snel klagen over dingen, terwijl we het toch echt beter hebben dan de mensen daar. Het is alleen lastig dat gevoel vast te houden…

Tenslotte hebben we afgelopen november een prachtig concert gegeven met het Muziekcorps der Voormalige Schutterij, waar ik in het bestuur zit. We hadden gekozen voor een totaal andere opzet van ons concert, dit keer met 5 verschillende dansgroepen. Van klassiek ballet tot streetdance, volksdans en latin dance. Het was een keus eens een andere weg in te slaan dan het standaard concert. Voor ons als vereniging is het erg motiverend de zeer positieve reacties van het publiek te mogen ontvangen!

Nicolette VreeWat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Het concert van Night of the Queen, eind april. Dat we met ons orkest en ruim 100-koppig koor “Zij gelooft in mij” mochten uitvoeren.
Ik vind het mooi bekende nummers te spelen, pop of klassiek, maakt me niet uit. Dit gaf me echt zo’n Night of the Proms gevoel, wat je op tv soms ziet. Naast M.d.v.S. deden 5 zangkoren mee aan dit concert. Zij zongen samen met het publiek mee met ‘t orkest. Daarnaast ook het enthousiasme en de gezelligheid van de koorleden om samen met ons een leuk concert neer te zetten tijdens de repetitie vooraf. Iedereen met hetzelfde doel met evenveel plezier. Een prachtige samenwerking door en voor Doesburgers.

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8! Ik vind het prettig in Doesburg te wonen. Ik zeg altijd “Ik ben qua wonen net zo flexibel als onze Martinitoren.” Als kind deden we altijd in de auto wedstrijdje wie het eerst de toren weer ziet na terugkomst van vakantie. Ik merk dat ik nu, na een reis zoals die van afgelopen maart, dit nog steeds als blij momentje ervaar. Dan pas ben ik weer thuis. Ik zou er niet aan moeten denken ergens anders te wonen.
Je kan in Doesburg krijgen wat je nodig hebt, als dat niet zo is, zijn grotere steden snel bereikbaar. Je kan actief of minder actief zijn in het verenigingsleven of met vrijwilligerswerk. Er is ruimte om je eigen leven zo in te delen als je zelf wilt, maar je moet wel zelf het initiatief nemen.

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Droom….? Lastig, ik ben niet zo van het zweverige van ’n droom. Ik vind over het algemeen dat je gewoon je best moet doen om jezelf hier en daar te verbeteren. Ga er vanuit dat iedereen zijn best doet, iedereen heeft zijn eigen talenten. Niet alles kan in 1 keer goed gaan, durf fouten te maken en leer daar van. Daardoor verlaag je voor anderen ook de drempel iets te veranderen.

Daarnaast, als ik dan toch iets moet kiezen, zou ‘t leuk zijn, dat we mensen die standaard nooit naar een concert van ons komen, eens te kunnen te overtuigen wél te komen. Dat deze mensen dan verrast kunnen worden met een leuke muzikale avond en ze laten zien hoe leuk het is samen muziek te maken. Ook door onze jeugd van de vereniging, die nu sneller doorstroomt in het “grote orkest”.

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Zoek de samenwerking op!
Samen kun je meer, ieder heeft zijn eigen sterke punten, gebruik die. Samen is het ook veel gezelliger en gezelligheid motiveert mensen een stapje extra te doen. Dat geldt voor alle verenigingen die veel moeten hebben van vrijwilligers. Doesburg is daar sterk in, dat zie je in veel Doesburgse verenigingen terug, daar moeten we ons allemaal voor blijven inzetten, ook ik. Blijf niet vanaf de zijlijn commentaar leveren, maar stap het spreekwoordelijke veld in en doe mee. Probeer eens één uurtje, dat je normaal thuis op de bank zou hangen, te besteden aan de vereniging waar je lid van bent of ander vrijwilligerswerk.

Daarnaast staan er natuurlijk komend jaar ook weer wat concerten op stapel met onze muziekvereniging. Dat zal ook samen met andere muzikale verenigingen zijn, zoals zangkoren en wie weet… met andere muziekstijlen/groepen? Maar, de toekomst zal het leren, hopelijk kunnen jullie dit snel terugvinden op deze site en in de kranten.

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Mijn geheimtip om naar te kijken… elkaar!
Zeg elkaar eens goedendag op straat, ook al ken je elkaar niet persoonlijk. Kop omhoog en glimlach eens. Dat brengt een hoop vriendelijkheid in de wereld en haalt de anonimiteit weg. Je zult zien dat het positief werkt.