Mijn 2013: Angelique Ende

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat waren er meerdere. Allereerst ben ik er heel erg trots op dat het is gelukt om LETS Doesburg van de grond te krijgen. Met LETS is Doesburg een lokaal ruilhandelsysteem rijker dat zich met name richt op diensten. Een enorme uitkomst voor mensen met een klein budget en een leuke manier om kennis en kunde uit te wisselen.

Verder is het me maar liefst twee keer gelukt om werk te vinden dit jaar. Door de crisis was het helaas ook twee keer nodig om werk te zoeken, maar inmiddels zit ik helemaal op mijn plek als ambtelijk secretaris van een OR.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Ik vond het erg leuk om mee te doen met het pop-up museum in de Martinikerk tijdens de eerste DoMus (Doesburg Museumstad). Tijdens die dag waren er verzamelingen te zien van Doesburgse verzamelaars. Samen met Frank Ludin heb ik onze verzameling 78 toeren platen en grammofoons laten zien en horen. Het was ook voor onszelf erg leuk om onze hele verzameling bij elkaar te zien. We wonen niet zo groot, dus de verzameling staat bij ons thuis door het hele huis verspreid. Volgend jaar weer!

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 7,5. Er gaat heel veel goed en er kan altijd van alles beter. Voor een hoger cijfer zou wat mij betreft de natuurlijke scepsis die ik wel eens ervaar mogen verdwijnen. Ik pleit voor het standpunt: laten we het vooral eerst proberen!

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
LETS Doesburg groot maken. Een mooie tweede editie neerzetten van DoMus met nog meer bijzondere Doesburgse verzamelaars. En minimaal twee zetels behalen met mijn partij (GroenLinks) tijdens de gemeenteraadsverkiezingen.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Een gezellige huiskamer creëren waar je een gratis warme maaltijd kunt krijgen die gemaakt is van voedseloverschotten. Ik ben nog op zoek naar een ruimte die ik hiervoor zelf kan inrichten. Wat ik zoek is een huiskamer of een ruimte die ik kan omtoveren tot huiskamer, geen zaaltje met TL verlichting dat ik af en toe kan gebruiken. Tips zijn welkom!

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
De kleine strandjes aan de dijk naar Olburgen. Heerlijke plekjes om te picknicken.

Angelique Ende

1 reactie

  1. Tonna van der Linden

    Hoi,

    Hoe is het daar?
    Tonna & Mosje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑