Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Klinkt afgezaagd, maar ik kan nog maanden teren op mijn kampeervakantie in de Dordogne aan de voet van een imposant kasteel in het plaatsje Castelnaud-la-Chapelle. Fantastisch mooi en het barst er van schitterende eeuwenoude stadjes (Sarlat, Domme) en  prachtige dorpjes. Ik heb er ook nog een leegstaande oude watermolen gevonden aan een zijriviertje van de Dordogne. Ik gedachten zag ik me er al wonen, met alpinopet en stokbroodje onder de arm.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Het moment dat het Singelproject afgerond werd. Een ingrijpende klus maar ik moet zeggen, het resultaat mag er zijn. Het mooie was ook nog dat we als buurt nog wat aandachtspuntjes hadden en die zijn gewoon mee meegenomen in het project. Ook dat kan in Doesburg.

 

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een acht, maar Doesburg verdient een tien. Er is best veel gerealiseerd afgelopen jaren maar er blijven nog genoeg zaken over: een goed gevuld winkelbestand, een echt openbaar toilet, een parkeerbeleid dat past bij de eisen van deze tijd enz…..

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Nog vier jaar erbij als raadslid. Hopelijk wordt deze droom 19 maart vervuld. Wat mij betreft is mijn klus nog niet af. Als raadslid samen met het college en collega-raadsleden een stad besturen is echt fascinerend. Het is jammer dat veel mensen het idee hebben dat over de inwoners beslist wordt en niet samen met de inwoners. Onze fractie probeert hieraan een positieve bijdrage te leveren door vooraf onze standpunten en overwegingen kenbaar te maken op onze site en op Facebook. Dit levert veel input op.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Als raadslid ben je eigenlijk ieder moment bezig om de stad financieel-, economisch- en sociaal gezien mooier te maken. Maar als ik dan toch een wensgedachte mag uitspreken: alle oude straten voorzien van historische lantarenpalen en een weekend-afsluiting van de Roggestraat en de Gastelaarstraat. Er wordt veel te hard gereden en het zou vanuit toeristisch oogpunt geen slechte zet zijn.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Mijn achtertuin(tje). Een oase van rust in de binnenstad met het mooiste uitzicht op de kerktoren.