Mijn 2013: Appie van der Beek

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat was natuurlijk het mogen vieren van mijn halve eeuwfeest, en het 30 jarig dienstverband bij mijn werkgever waar ik best trots op ben. Daar tegenover stond mijn vrouwtje plots op de stoep door een faillissement bij haar werkgever. Hier zie je ook gelijk hoe blij je tegenwoordig moet zijn met zo’n jubileum, want werk zoeken zoals zij nu doet, in deze tijden valt echt niet mee.

 
Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Ook dit jaar was er een politiek moment die voor veel beroering zorgde; het terugtrekken door zijn fractie van SP-wethouder Willem Bouwman verraste toch menigeen. Willem was iemand die leefde voor de politiek en zijn gedrevenheid was een voorbeeld voor velen. Ik blijf het wel vreemd vinden dat een partij haar wethouder terugtrekt en uit het college stapt, terwijl er straks belangrijke keuzes gemaakt moeten worden. Als Stadspartij hebben we vervolgens onze verantwoording genomen en is er een nieuw slagvaardig college gevormd. We zullen het toch samen moeten doen.

Maar het Doesburgs moment vond ik persoonlijk toch de verplaatsing van het onafhankelijkheidsmonument naar haar vroegere locatie. Mijn wijlen opa was destijds samen met Ria Haanappel betrokken bij de restauratie van het monument en ik weet zeker dat beiden trots zullen zijn zoals het monument er nu bij staat.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Dit jaar krijgt Doesburg van mij een zeven, een mooie voldoende maar het kan altijd beter. Als ik de binnenstad in kom, blijf ik het jammer vinden dat er zoveel leeg staat. Helaas een landelijke trend, en hopelijk kunnen we hier samen een oplossing voor vinden. Daar tegenover heb ik alle respect voor de ondernemers daar, die op vele fronten actief zijn en hun zaak maar zeker ook onze stad op die manier bruisend houden.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Volgend jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur, en ik zou het een eer vinden om, na 8 jaar als fractieassistent voor de Stadspartij actief te zijn geweest, nu eens als raadslid mij in te mogen zetten, wie weet?

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Nou dan kom ik natuurlijk weer terug op het raadslidmaatschap ;-)) Maar ik ben ook als lid van Sportclub Doesburg onder andere actief in de jubileumcommissie. Samen zijn we daar druk doende om tal van festiviteiten te organiseren in verband met ons 100 jarig jubileum in 2014, waar heel Doesburg ook van zal horen. Ook met het eerste elftal zouden er volgend jaar zo maar mooie dingen kunnen gaan gebeuren. We zijn ook daar op de goede weg  Dat zou natuurlijk de kers op de taart zijn in het jubileumjaar.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Ik zou vooral iedereen zeker willen vragen om volgend jaar te gaan stemmen, want alleen dan telt je stem. Verder moeten we met zijn alle hopen dat de plannen met het Arsenaal en de Turfhaven gerealiseerd gaan worden, en let vooral op de afronding van het geluidsscherm langs de N317 die gaat ook mooi worden. Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een fantastisch 2014.

Appie van der Beek

2 reacties

  1. monique Lenting

    Mooi gesproken Appie!!

  2. Appie van der Beek

    Dank je Monique graag gedaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑