Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
De expositie 100doesburgers was een geweldig evenement waar ik heel veel positieve reacties op heb gehad. Heel veel mensen hebben de expositie bekeken en sommige kwamen een paar dagen achter elkaar om alle verhalen te lezen. Ook het uitbrengen van het bijbehorende boek was een succes, maar helaas vielen de verkopen tegen.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Er gebeurt zoveel in Doesburg dat het lastig kiezen is. Wat ik heel bijzonder vond is het initiatief van Twee Doesburgers – Tonnie van Stiphout en Mano Dijkman – om het Arsenaal op te knappen en er allerlei activiteiten in te plannen. Om van het oude gebouw een levendige ontmoetingsplaats te maken.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8 is het toch zeker waard alle initiatieven en de manier waarop we met elkaar omgaan.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Een persoonlijke droom die ik heb duurt wat langer dan 2014. Wat ik wel heel graag zou willen in 2014 is dat het plan voor het Arsenaal wordt gehonoreerd en dat de subsidies los komen om snel met de bouw te beginnen, zodat we bij de start van 777 ons filmhuis hier kunnen presenteren in een mooie ruimte met betere stoelen en een beter zicht op het doek. Ook een uitbreiding van culturele activiteiten staat op mijn verlanglijstje.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Ik zou willen helpen met de realisering van de plannen voor het Arsenaal.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Hoewel diverse ambtenaren al heel wat hebben toegezegd maar nu na 3/4 jaar nog steeds geen subsidie hebben verstrekt, blijf ik wel geloven in het plan voor het Arsenaal. Als deze plannen kunnen worden gerealiseerd dan is dat nog maar de helft van het succes. Iedere Doesburger moet hier minstens één keer komen als het klaar is en het liefst elke week naar de film!