Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Na twee jaar er tegen aan gezeten te hebben, lukte het dit jaar om met veteranen A naar de eerste klasse te promoveren. De wijze waarop dit tot stand kwam, was er een om nooit te vergeten. De juiste balans tussen geluk, werklust, en alles voor elkaar over hebben vormde de basis van het kampioenschap. Deze ervaring en de ontlading na een bloedstollend gevecht in en tegen de koploper waar wij in de laatste seconde voor de 2-3 zorgde en dus de overwinning binnensleepte maakte een ding duidelijk. De smaak van winnen is niet leeftijdsafhankelijk. Een heerlijke herinnering rijker.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Wat moet ik nu zeggen over mijn Doesburgse moment. Er is niet precies een tijdstip aan te geven waarop we als vereniging een veel beter contact hebben gekregen met de Doesburgse politiek. Maar feit is wel dat we in 2013 in goede verstandhouding overleggen.  Duidelijk is dat met het economisch beleidsplan op zak en volgend jaar het 777 jarig bestaan er ons alles aan gelegen is om zichtbare stappen te maken ter promotie van de stad Doesburg. Het gevoel dat we dit samen doen is de winst van 2013. Nu nog de zichtbare stappen.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Op dit moment een 6,5. De enige reden om wat lager te waarderen is de volgende. Een hoger cijfer zou gegeven kunnen worden op basis van wat er vanuit de geschiedenis staat. Als je kijkt naar wat er nog zou kunnen veranderen (hadden we maar heel veel geld) dan ziet Doesburg er toch heel anders uit. Denk aan volledig gerestaureerde vestigingswallen met in ere herstelde toegangspoorten, een in stijl gerevitaliseerde binnenstad, openstelling van middeleeuwse kelders in combinatie met kunst (gek idee misschien),en een aantrekkelijke Turfhaven. Dus ter motivatie nu nog een zes-en-een-half.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
De meeste dromen zijn bedrog, om teleurstelling te voorkomen wil ik die niet teveel nastreven. Toch ben ik inmiddels op een leeftijd waarop ik (met alles wat er om je heen gebeurd) erachter gekomen ben dat ik me gelukkig mag prijzen met alles wat ik heb, aan mag werken en deel van uit mag maken. Dit heet volgens mij “gelukkig “.

 

Welk klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Wat zou het mooi zijn als in 2014 het ondernemersfonds een feit wordt. Het belangrijkste voordeel is het gegeven dat iedereen in de binnenstad medeverantwoordelijk wordt voor het totale succes. Doordat de inkomsten stijgen, kunnen we de bestaande evenementen iets opplussen, is er ruimte voor nieuwe initiatieven, en mogelijkheden om ons als koopcentrum  verder te promoten. Wellicht versterkt het de eensgezindheid. Het 777 jarig bestaan is meteen een soort lakmoesproef. Kunnen we met al die verschillende ideeën, besturen, en misschien ook belangen een goed geolied feest organiseren?

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Tja… mooiste plekje? Toen ik een paar jaar geleden ‘s avonds laat door de Roggestraat richting De Waag liep en er grote hoeveelheden sneeuw naar beneden viel tegen de oranje straatverlichting op de achtergrond, waande ik me even in de tijd terug. Wat een decor! Maar ook het zicht vanuit de dijk naar de IJsselkade, eigenlijk het hele centrum waarbij je dan ook nog kunt inzoomen op schitterende details. Als je er open voor staat, hoef je eigenlijk alleen je ogen te gebruiken en dringt de gedachte ‘daar wil ik een  foto van maken’ zich vanzelf op.

 

Ik wens alle lezers en lezeressen van DoesburgDirect.nl een gezond, en gelukkig Nieuwjaar. Niet erg origineel maar wel belangrijke voorwaardes in het leven.