Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Eigenlijk heb ik twee persoonlijke hoogtepunten van dit jaar. Het eerste was de reünie van de 6e klas lagere school op 13 juli  Waar ik met een aantal klasgenoten uit die tijd de reünie georganiseerd heb. Het was fantastisch om elkaar te ontmoeten, waaronder een oud-klasgenoot die in Zwitserland woont en een oud-klasgenoot die in Nieuw Zeeland woont. En natuurlijk de heer Jan van Raalten en mevrouw Brandsma, twee leerkrachten van de Armgard school.

 

Mijn tweede hoogtepunt was de bruiloft van de dochter van mijn vriendin op 27 september 2013, waar ik ceremoniemeester van ben geweest. Emotioneel, mooi, bijzonder en ook de dag van mijn leven. Heel bijzonder dat ik dit voor hen kon maken tot een mooie dag.

 

Wat is voor jou het Doesburgse moment van 2013?
Het Doesburgse moment van dit jaar was voor mij de lasershow op de markt op K(r)oningsdag van Willem Alexander 30 april met daarin als hoogtepunt de toren verlicht in het rood, wit en blauw. Het bezorgde mij kippenvel als je bedenkt dat wij in een zeer korte tijd het programma om gegooid hebben en alles weer mooi verliep. En je dan ideeën uit denkt zoals de toren in het rood, wit en blauw. En dan zie je op die avond de toren van Doesburg in zijn volle pracht staan. Voor mij een echt Doesburg moment.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Ik blijf net als vorig jaar, een dikke 8 geven. Het is en blijft mooi wonen in Doesburg, en er kan veel voor elkaar gemaakt worden ondanks dat we toch een kleine gemeente zijn.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Dat we dit jaar voor het eerst een mooie Koningsdag in Doesburg kunnen organiseren, en dat alle inwoners van Doesburg lid worden van Doesburg en Oranje. Dit lijkt mij een droom die zeer zeker gerealiseerd kan worden.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
De vestingwallen rond om Doesburg, zo’n mooi stukje Doesburg wat de toerist nog niet weet en waar we zeker dit jaar nog meer aandacht aan moeten geven.

Carlo Bekken