Mijn 2013: David van Sommeren

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dit is een vraag waarover ik lang heb nagedacht. Echte persoonlijke hoogtepunten bestaan bij mij juist uit de kleine dingen. Kijken naar de kerstversiering in je huis, ‘s zomers met familie en vrienden een barbecue organiseren, maar een van de mooiste wekelijkse hoogtepunten voor mij is op zaterdagmorgen boodschappen gaan doen met de 2 kleine koters van me.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Het Doesburgse (politieke) moment van 2013 was het opzeggen van de coalitie (Stadspartij Doesburg, SP en d’66) door de SP. Met name de manier waarop Willem Bouman zijn rol van wethouder op heeft moeten geven, vind ik jammer. Hij had een waardiger afscheid moeten hebben, hoe je ook over hem denkt.

 

Gelukkig kreeg onze fractievoorzitter het snel voor elkaar om een nieuwe coalitie met wethouders samen te stellen. Dit was puur in het belang van Doesburg. De provincie kijkt namelijk graag over onze ruggen mee en zal niet schromen om in te grijpen als we het niet zelf kunnen regelen in Doesburg. Zonder dat veel mensen het misschien daadwerkelijk meekregen, was het toch een belangrijk moment voor Doesburg

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Doesburg geef ik een 8. Wij zijn een kleine zelfstandige gemeente die heel goed onze eigen zaken kunnen regelen. Wij hebben de zaken goed op orde en daar mogen we best trots op zijn. Met de vele vrijwilligers op welk gebied dan ook, is Doesburg de bruisende stad, die we ook willen zijn. Juist de veelvoud en de diversiteit van alle vrijwilligers op welk gebied dan ook is mooi om te zien. Dank aan al die mensen. Dit maakt Doesburg tot wat het is.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Recent ben ik tot lijsttrekker van onze partij, Stadspartij Doesburg, gekozen. Hier wil ik me graag volledig voor inzetten, omdat ik het belangrijk vind, dat er een lokale partij moet zijn in de gemeenteraad, onafhankelijk van welke politieke kleur dan ook. De gemeenteraadsverkiezingen zijn aankomend jaar maart. Wij hebben een uitstekende groep voor de komende verkiezingen, maar we hebben dan wel de stemmen nodig van de mensen uit Doesburg. Ik hoop dat de mensen in de gemeente Doesburg massaal lokaal gaan kiezen, zodat deze groep zich kan inzetten voor Doesburg de komende vier jaar.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Het maakt me niet zoveel uit wat voor klusje of activiteit nodig is om Doesburg mooier te maken. Daar waar ik kan bijdragen, zal ik dat doen. Naast mijn normale baan en politieke werk ben ik ook nog actief bij een enkele vereniging en stichting om op deze manier mijn steentje bij te dragen voor Doesburg. Maar ook, bijvoorbeeld, tijdens de Hanzefeesten dragen we ons steentje bij om een raadsvergadering na te spelen in die tijd. Wat is er nu mooier dan een raadsvergadering te zien, die zich in die tijd afspeelt, in een oud gemeentehuis met een oude raadszaal, waarbij je je terugwaant in die tijd.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
De straten en gebouwen in de binnenstad, de linies enzovoort zijn de mooie plekken in Doesburg, die je moet bekijken, net als het gemeentehuis, maar ook onze grote kerk natuurlijk. Maar wat bijvoorbeeld ook leuk en mooi om te zien is en waar niemand het over heeft, zijn de mooie ronde doorgangen in het midden van de straten tussen de Huygenlaan, Schaepstraat, Baerkenstraat en Molenveldsingel. De poorten zijn prachtig afgewerkt en volledig geïntegreerd tussen de huizen, dus het lijkt alsof de poorten een onderdeel van de huizen zijn. Kijk daar maar eens een keer. Oh ja, nog een kleine geheimtip? Probeer het getekende clowntje maar te vinden op de muurschildering van de zuil linksvoor in de grote kerk…….  Prettige jaarwisseling allemaal.

 

1 reactie

  1. Joost de Wolf

    “De provincie kijkt namelijk graag over onze ruggen mee en zal niet schromen om in te grijpen als we het niet zelf kunnen regelen in Doesburg.”

    Zo heb ik het nog nooit bekeken…

    Succes David met het lijsttrekkerschap!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑