Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
De maand vakantie die ik mezelf gunde. Niet alleen vrij van werk, maar ook geen e-mails lezen, TV kijken, internet e.d. Gelukkig was het bijzonder mooi weer in die maand, waardoor ik lekker veel buiten ben geweest. De maand gaf me kans om na te denken over waar ik nu sta, en waar ik naar toe wil de komende jaren. Bijkomend voordeel is dat mijn huis weer lekker is opgeruimd.

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Ik vond de Hanzefeesten waar ik dit jaar aan mocht deelnemen als ‘oorspronkelijke bewoner uit de middeleeuwen’ helemaal geweldig. Indrukwekkend om te bedenken dat zo’n 5% van de Doesburgse bevolking daar op de een of andere manier bij betrokken is. En absoluut hilarisch om ’s morgens om 10 uur iemand in 2013-kleding apart gekleed te vinden. Verder was iedereen die op dat tijdstip aanwezig was namelijk gekleed in middeleeuwse kledij.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
8. Ik heb er dit jaar weer met plezier gewoond. En wat me erg aanspreekt aan Doesburg is dat we elkaar zo veel helpen. Soms met een deur openhouden, soms door te groeten, maar ook door het ruilen en weggeven van spullen, en het vele vrijwilligerswerk wat gedaan wordt.

Ilse SchrijverWelke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ik heb meerdere dromen. Op zakelijk gebied wil ik graag Kleynenborgh verder laten uitgroeien. Persoonlijk wil ik mij verder ontwikkelen door mijn opleiding tot stress counselor af te ronden. Het lijkt me ook geweldig om het Hanzegilde verder te laten groeien.
Mijn mooiste droom, maar dat is niet in 1 jaar afgerond, is mensen meer met elkaar verbinden, zodat we weer een gemeenschap worden in plaats van kleine groepjes en individuen.

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
We zijn met het Hanzegilde druk bezig om alle ZZP-ers en ondernemers met elkaar te verbinden om zo netwerken, kennis en ervaringen met elkaar te delen. Afgelopen jaar zijn we hiermee gestart met 7 leden. Inmiddels zijn we gegroeid naar 25 leden. Het lijkt me fantastisch als ondernemend Doesburg zich voelt als 1 organisatie met collega’s, die allemaal hun eigen expertise hebben. Zo kunnen wij als Doesburgers elkaar versterken en ondersteunen.

Tot slot nog een geheimtip. Wat (bijvoorbeeld een straat, gebouw, boom, winkel, etc.) moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Ik ben helemaal fan van ‘het kleinste straatje van Nederland’ te vinden in het centrum. En ook ons kleine eiland mag ik graag bezoeken.
Eigenlijk ben ik vooral benieuwd naar de tips van anderen. Na ruim 12 jaar in Doesburg te hebben gewoond, kom ik nog steeds nieuwe plekjes tegen en blijf ik nieuwsgierig naar bijzondere plekken