Mijn 2013: Jelle Koning

Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Persoonlijk? Nou vooruit dan, mijn persoonlijke hoogtepunt was toch wel het 50-jarig huwelijksfeest van mijn ouders. Een gezinsreünie met een zus in Vancouver en een broer in New York valt niet mee. Het centrale punt werd uiteindelijk Washington DC, waar we voor het eerst sinds misschien wel 20 jaar allemaal tegelijkertijd samen waren.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Uiteraard voor mij het jubileumjaar van de Hanzefeesten. De dag na mijn eigen verjaardag ook nog. Wat een prachtig en uniek evenement dat met zo veel vrijwilligers in zo’n korte tijd uit de grond is gestampt. Doesburg mag trots zijn op de grondleggers Désirée, Wilma en Olga. Ik ben er trots op dat ik in het bestuur ook mijn kleine steentje bij mag dragen.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Het is lastig om een stad met zoveel diversiteit in één rapportcijfer te vangen. Doesburg doet het best knap, als klein stadje in de grote boze wereld. Het is mooi om te zien dat de gemeenteraad ten tijde van bestuurscrisis haar verantwoordelijkheid neemt. Ik ben enorm benieuwd naar de verkiezingen van komend jaar.

 

Op het gebied van de economie is er nog wel een slag te maken. Wat is de visie nu eigenlijk, en wie gaat het verkopen? Doesburg moet leren dat je niet altijd voor een dubbeltje op de eerste rang kunt zitten. Dit houdt dan ook direct in dat je keuzes moet durven te maken en dit uit te spreken. Maar een 7,5 lijkt me een mooi cijfer, een cijfer om trots op te zijn maar met volop ruimte tot verbetering.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Het is niet zozeer één droom. Zakelijk wil ik ons instituut Kleynenborgh verder op de kaart zetten, 1x op RTL7 is ons niet genoeg :-). Binnen mijn softwarebedrijf zijn we druk met een volgende groeifase, waar ik hoge verwachtingen van heb. Om het zakelijke rondje af te maken zou ik graag zien dat “Het Hanzegilde” zich verder ontwikkeld tot het netwerk- en kennis platform voor ondernemers in Doesburg. En mijn persoonlijke dromen? Die houd ik mooi persoonlijk, of zet ze wel op Facebook als ze gerealiseerd zijn.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Ik ben bang dat ik er niet zoveel meer bij kan doen en hoop met het bestuur bij tennis, wijkraad, Hanzegilde en Hanzefeesten al genoeg steentjes bij te dragen aan het mooier maken van Doesburg.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Ik kreeg net te horen dat er in de buurt van het Mauritsveld een heuse “spiderman” gesignaleerd is. En voor de niet-Beinummers: kom eens picknicken in de boomgaard die in een jaar tijd door een aantal enthousiastelingen in oude ere hersteld is!

2 reacties

  1. Richard Kok

    Jelle,
    Is de boomgaard altijd te bezoeken, of moet je je eerst ergens melden?

  2. Jelle Koning

    De boomgaard is altijd te bezoeken, er zit een houten hek in de omheining. Midden op het terrein staat een picknick tafel die gebruikt kan worden. Op vrijwel iedere dinsdagmorgen zijn de vrijwilligers aanwezig, en die kunnen iedere boom bij naam noemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑