Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Ik ben al ruim dertig jaar trouwe bezoeker van Go Ahead Eagles. Het laat zich dus makkelijk raden wat mijn hoogtepunt is geweest is in 2013. Ik heb de week van de promotie naar de eredivisie in een roes geleefd, was als een kind zo blij! Ik word nog steeds lyrisch als ik het boek met de hoogtepunten bekijk. Eindelijk na 17 jaar terug op het hoogste niveau, 17 jaar bittere strijd dan toch beloond!

 

Wat is voor jou hèt  Doesburgse moment van 2013?
Eigenlijk zijn dat er twee. In maart hebben we de nieuwe Dienst Verleningsovereenkomst met de gemeente Doesburg ondertekend. Een mooie kans die ons is geboden als het gaat om jongerenwerk en activering. Er zijn concrete afspraken gemaakt en er is een prima doelstelling geformuleerd. Daarmee ging een lang gekoesterde wens in vervulling. Het tweede moment is de bouw van het Huttendorp in de Kidsweek. In heel korte tijd is er heel veel werk verzet door een groep geweldige vrijwilligers. Het was een prachtige week met veel blije kinderen.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Ik ben nog steeds niet zo van de cijfertjes. Die roepen nog steeds een schoolse weerstand bij me op. Zal wel de eeuwige puber zijn in mezelf. Maar het is beslist een voldoende en in een aantal gevallen zelfs een ruime voldoende!

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Weer zo’n mooie Kidsweek in de zomervakantie. En 0313 Doesburg met de jongeren die daar meewerken in de activering nog meer vorm geven op gebied van recreatie, educatie en actief zijn. 0313 Doesburg Lekker Bezig moet een begrip worden in Doesburg, maar we willen vooral waar maken dat jongeren bij ons actief bezig zijn!

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Met Kidskunst en Art0313 doen we aan Straatkunst. Daar hebben we hele leuke en verrassende plannen mee. Dingen die het straatbeeld verfraaien en er zo maar ineens zijn. Daar wordt Doesburg echt mooier van!

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Dat kan niets anders dan 0313 zijn. Voor degene die binnen  komen lastig (blijven) vinden is er zelfs een virtuele tour: http://www.0313doesburg.nl/0313/kijk-rond-in-0313.php

Jan-Willem Klink