Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Dat was toch wel het aantreden als wethouder sociaal domein in Doesburg op 13 mei 2013. Het kwam snel en onverwachts. Ik had verwacht dat het college met de SP de rit uit zou gaan zitten, na alle commotie in de afgelopen jaren. Het liep anders. Ik ben blij de sociale portefeuille te mogen doen. Daar is heel veel aan het veranderen en ik wil er voor zorgen dat het op een goede manier gebeurd en mensen op een veilige manier mee kunnen veranderen.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
De uitreiking van de Hens van de Wal vrijwilligers prijs. Een avond waar de vrijwilligers in de zorg echt in de spotlight stonden en de waardering kregen die ze echt verdienen. Ik ben erg onder de indruk van hun inzet. Kijk zelf naar de filmpjes die we gemaakt hebben over de genomineerde vrijwilligers en over de mantelzorg, op DoesburgTV en DoesburgDirect.nl.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een dikke 8. Als ik de inzet van zoveel vrijwilligers zie. Als ik de betrokkenheid van Doesburgers zie bij de thema’s die spelen. Als ik de zie dat er de laatste tijd weer heel veel enthousiasme loskomt om van alles en nog wat op te pakken, zelfs ten tijde van recessie. Dan kun je alleen maar glunderen bij Doesburg. Deze sociale verbondenheid ben ik nooit tegengekomen in de grote steden waar ik hiervoor heb gewoond.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Het zou mooi zijn als we als PvdA een goede verkiezingsuitslag maken en we weer aan het college kunnen deelnemen. De veranderingen in de sociale sector vergen nog jaren om ze goed gerealiseerd te krijgen. Een klus die ik graag wil afmaken!

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
Nou ja, zie antwoord hierboven! Het zou mooi zijn als de buurtacademie daarbij de centrale rol gaat spelen. De plek waar alles te vinden is. Vrijwilligerswerk, jeugdzorg, bibliotheek, begeleiding naar werk, St leergeld, inloopactiviteiten, ruimtes huren, enz. Mooi toekomstbeeld.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Ik hoop dat we komend jaar naar een prachtig opgeknapt Arsenaal mogen gaan kijken, met veel activiteiten die mensen uit de regio naar Doesburg trekken. Als daar nog het Lalique museum in de Commanderije bij komt en later ook nog het grote project aan de (d-) turfhaven, wordt Doesburg echt een trekpleister!