Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Mijn persoonlijke hoogtepunt is toch wel het grote nieuws dat we er een zoontje bij krijgen in 2014. Dit moet zo rond de 22ste februari gaan gebeuren. Misschien wordt het wel een Valentijntje… Daarnaast hebben we dit jaar als bestuur van de D.O.V. dit jaar zelf de organisatie van de kerstmarkt op ons genomen. Hier hebben we verschrikkelijk veel tijd in gestoken. Het is altijd spannend hoe het er die dag dan ook uit komt te zien. Uiteindelijk was het een groot succes. Ik had voor die tijd gezegd het maar voor één keer te organiseren, maar we hebben besloten dit volgend jaar nog eens te doen.

 

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Hèt Doesburgse moment voor me was toch wel het afsluiten van de singels. Het zat er aan te komen en al ben ik betrokken geweest bij het platform, had ik niet voorzien dat dit voor de Doesburgse ondernemers een behoorlijke last is geworden. Bijna een jaar lang lastig te bereiken heeft de middenstand geen goed gedaan. Nu het af is kijken we naar een mooie singel waar we weer vele jaren plezier van zullen hebben.

 

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8,5 De gemeente communiceert veel beter, er is nu een goede bedrijfscontactfunctionaris aangesteld, de lijnen zijn veel korter geworden, maar uiteraard zijn er nog veel dingen te verbeteren. Ik heb er vertrouwen in dat we samen met de gemeente verder komen, als we optimistisch blijven en ons beste beentje voorzetten.

 

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Natuurlijk is voor ons het belangrijkste dat onze zoon gezond ter wereld komt en dat mijn vrouw het allemaal goed doorstaat. Daarnaast bestaat Doesburg 777 jaar. Dit zullen we bij Chocolaterie Alberdeco niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Ik zal DoesburgDirect.nl tijdig op de hoogte stellen van onze activiteiten.

 

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
De kerstmarkt 2014 belooft volgend jaar nog grootser worden. We bruisen van de ideeën. We (D.O.V.) zetten ons al tijden in voor het ondernemersfonds en het parkeerklimaat in Doesburg. Ik hoop dat dit nu in 2014 eindelijk een feit gaat worden. Dit zal dan ook tot een beter en mooier Doesburg gaan leiden.

 

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Ik geniet er iedere keer weer van, als ik ’s avonds naar de winkel fiets om chocoladebestellingen klaar te maken, en de mooie kerstverlichting brand in de winkelstraten waar het dan uitgestorven is. Muisstil, donker, met de kerstboom op de voormarkt en de Martinikerk op de achtergrond. Op Facebook heb ik diverse foto’s staan van dit decor. Op zo’n moment bedenk je je weer dat Doesburg toch wel bijzonder is.