Mijn Doesburg 2011: Frans van der Krul


Naam: Frans van der Krul

Bekend van: FNV Lokaal Doesburg


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Het was een al lang gekoesterde wens om eens de legendarische rit dwars door Italië te rijden: de Mille Miglia! Vele wegen leiden naar Rome, maar de Milie Miglia weg is wel een hele bijzondere, een legendarische langeafstandsrace over 1000 mijl (Mille Miglia) die sinds 1927 wordt georganiseerd. We hebben dit afgelopen zomer gedaan in familie verband met 4 moderne auto’s gedurende 8 dagen.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Het organiseren van de fototentoonstelling Werkende armen in de Buurdacademie van 1 tot en met 11 november 2011. Als FNVlokaal Doesburg zijn we hier vier maanden mee bezig geweest en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde tentoonstelling met een publieksdebat en opening door burgemeester Kees Luesink. Door de foto’s kregen de mensen waarover het gaat een gezicht.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Wat zijn voor mij belangrijke dingen.
Cultureel erfgoed: een goede balans tussen een historische binnenstad, publieke tentoonstellingen (galeries en musea) en evenementen (Doesburg binnenstebuiten, fotograficabeurs, etc) Cijfer: 8.
Politieke burgerparticipatie: de afstand tussen burger en politiek is te groot. Hoewel er voor de burger een mogelijkheid tot inspraak bestaat, zal de politiek een actievere rol moeten gaan innemen de burger ook bij besluitvorming te betrekken. Cijfer: 5
Welzijn-welbevinden: welzijn is een belangrijk middel om de sociale integratie te bevorderen. Het ‘welbevinden’ van de burger moet daarbij centraal staan. Cijfer:6
Maar er wordt zo nu en dan wat afgezeurd in Doesburg. Doe er zelf ook aan mee. Maar dat mag best op z’n tijd!


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Een droombaan te vinden, zoek en vind dit nu in het vele vrijwilligerswerk, wat eigenlijk een leuk betaalde droombaan had kunnen zijn. Zoveel mogelijk genieten van elk moment, het leven kan kort zijn.


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Ik hoop op de komst van een Action en dat de politiek over haar schaduw heen kan stappen. Ik hoop op een dagelijkse autovrije binnenstad en dat de DOV ook over haar schaduw heen kan stappen.

5 reacties

 1. Bart

  Frans,

  Ik wens jou en ieder om je heen een fijn 2012.
  Jij bent bijna de voltooiing van hoe een goed mens kan zijn, ik bedoel, vrijwilligers werk doen, zoekend naar de droombaan en toch je inzetten voor de vakbond.

  Top!

 2. Frans van der Krul

  Bart,
  Zou er bijna van gaan blozen.
  Wens je ook een strijd-schrijfbaar 2012!

 3. Bart

  Frans, ach strijd is het niet het is meer lezen en soms een noot toevoegen.
  In deze tijd van korte lontjes zijn mensen soms erg gejaagd en prikkelbaar maar daar moet je doorheen lezen.
  Met weemoed denk ik soms terug aan vroeger, je was tevreden met wat je had gezelligheid was er en geen grootgrutter die 150 keer op tv je de hort opjaagd zijn winkel in om de laatste centen uit te geven.
  Toen was de tijd niet van centraliseren en mensen zaken opleggen nee elk gezin ging zijn eigen gang met de middelen die ze hadden.
  Toen was er geen recessie, banken drama’s en de meesten wisten niet eens waar Griekenland lag want vacantie’s………….die waren er wel maar je lag het hele seizoen aan het natuurbad.

  Daarom ben jij een kanjer, in deze tijd zelf werkzoekend en je toch bekommeren om de nader!

  Top

 4. Bart

  ik bedoel met nader……ander!

 5. Bert Stulp

  Hé Frans. Prima dat je eens een keer in het zonnetje wordt gezet, je hebt het verdiend. Ik heb veel met je opgetrokken, vooral in de jaren ’80 en ’90. In de politiek (het Progressief Akkoord Doesburg, PAD), de wereldwinkel, ander actiegroepen maar ook gewoon met klussen of zomaar feestjes tussendoor). Ben je later een beetje uit het oog verloren maar voel altijd nog vriendschap.
  Je blijft een echte aktieman, nu al een hele tijd bij de vakbond.
  Petje af. Ik hoop dat je dit nog een hele tijd kunt volhouden.

  Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑