Naam: Jelle Koning

Bekend van: Wijkraad Beinum


Wat is het persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Persoonlijk ben in 2012 operationeel vrijwel volledig uit mijn eigen bedrijf gestapt waardoor ik heerlijk tijd voor mezelf had en alleen werk heb gedaan wat ik leuk vond. Ik heb ouderwets geacquireerd, gesjouwd, georganiseerd, geadviseerd, gecoached, gepresenteerd en zelfs college mogen geven. Eigenlijk stuk voor stuk hoogtepunten.


Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van het afgelopen jaar?
Voor mij natuurlijk de Doesburgse Hanzefeesten, waar ik dit jaar voor het eerst als bestuurslid in mee draaide. Ondanks de weerswaarschuwingen slechts een enkele bui. Het is prachtig dat er met zoveel mensen met zoveel inzet en energie aan zo´n mooi evenement gewerkt wordt. Op kleinere schaal was het opstellen van de eerste wijkagenda door wijkraad Beinum een mijlpaal op zich.


Welk rapportcijfer geef je Doesburg in 2011 en waarom?
Hoe kun je zo´n divers stadje nou in 1 cijfer vervatten. De vrijwilligers en alle evenementen verdienen een dikke tien! De politiek heeft flink gerommeld en dat is zeker geen goed cijfer waard. Gemiddeld kom je dan op een ruime 7 denk ik.


Welke droom wil je verwezenlijken in 2012?
Ach, diverse. Een aantal plannen al dan niet samen met andere ondernemers verwezenlijken, dat voornamelijk. In ieder geval twee producten in de markt zetten. Eentje heeft te maken met useability (van websites, webshops of applicaties) en de andere betreft een voor ondernemers bruikbare financial scorecard. Verder ga ik een serie masterclasses organiseren en geven op het gebied van strategie, organisatie en marketing en ben ik toegelaten op gastsprekers.nl. Genoeg te doen!


Wat hoop je dat er in Doesburg in 2012 gaat gebeuren?
Ik hoop dat Doesburg kans ziet de financiën op orde te houden en dat economische initiatieven boven alles gestimuleerd worden, ondernemerschap is toch waar het om draait wat mij betreft. En dat kan overigens prima met een sociaal gezicht. Verder hoop ik dat op het niveau van de wijk er enige aanwas in de organisatie van de wijkraad komt, we kunnen daar wel handjes gebruiken. Tot slot hoop ik dat we “doesburgse zaken”  succesvol zullen lanceren, wat dat is hou ik nog even geheim!