Marga Zoethout van ‘Praktijk voor lichaam en geest Doesburg’ verzorgt vanaf oktober Mindful Yin yoga lessen. Een unieke combinatie van Mindfulness en Yin yoga.  De lessen worden gegeven op dinsdagochtend van 9.00 tot 10.15 uur aan de Doormansingel 9 in Doesburg.

 

Mindful Yin yoga is een vorm van yoga richt zich op het bindweefsel van de gewrichten. Het is een meditatieve vorm van yoga en geeft ruimte in het lichaam. De houdingen worden op een passieve maar toch intensieve manier beoefend, omdat ze lang worden aangehouden (tussen de 2 en 5 minuten). Hiermee wordt met name (naast de spieren) het bindweefsel opgerekt en gestimuleerd. De gewrichten worden beweeglijker en actiever. Yin yoga richt zich in het bijzonder op het gebied van de knieën, heupen, heiligbeen, bekken, wervelkolom, nek en schouders. Het effect van Yin yoga houdingen is een flexibel, stabiel, beweeglijk en sterker lichaam.

 

Yin yoga is een tegenhanger van het snelle hedendaagse leven. Door langer in de houdingen te blijven heeft Yin yoga een rustgevend effect en leer je anders om te gaan met spanning en ontspanning. Je kunt Yin yoga beoefenen om balans te vinden naast een actieve vorm van beweging zoals fitness, hardlopen, voetballen of een dynamische vorm van yoga.  Je kunt het ook beoefenen om de gevolgen van (langdurige) stress te compenseren.

 

Yin yoga heeft alles te maken met Mindfulness. Het zijn in het moment, in je lichaam, bij je gevoel.

 

Voor meer informatie: www.lichaamengeestdoesburg.nl