Esther Bosgoed is coördinator van de Buurtacademie in Doesburg. Op DoesburgDirect.nl blogt ze een serie waarin ze ingaat op wat de Buurtacademie is, wat er zoal te doen is en waarom de dingen worden gedaan zoals ze worden gedaan. Deze keer gaat het over het opstarten na de zomervakantie.

 

Aan alles merk je dat het een prachtige nazomer is, waarin Doesburg mooi in herfstkleuren verschiet. Je voelt de energie stromen, mensen starten met nieuwe activiteiten en hebben energie om een nieuw initiatief te starten. Super!

 

Bij de Buurtacademie is de cursus Levensboeken schrijven weer gestart en ook de Creatieve Schrijftafel is weer terug. En wat is het leuk dat er inwoners met nieuwe initiatieven komen. Zo is er een Doesburger binnen komen lopen die mogelijk een cursus Frans wil starten. En een creatieve dame die met kinderen een creatieve kinderkrant wil maken! Mooie initiatieven die energie geven. Dit zijn mensen die de gelegenheid aangrijpen om gebruik te maken van zo’n  mooie voorziening als de Buurtacademie. Hierdoor laten ze andere inwoners kennis maken met hun talenten en geven daarmee anderen de kans om talenten te ontwikkelen, creatief bezig te zijn of gewoon iets leuks te doen.

 

Welke talenten heeft u en zou u met andere Doesburgers willen delen? Kom eens binnen lopen om de mogelijkheden te bespreken! Maak gebruik van alle moois wat Doesburg te bieden heeft!

 

Als laatste wil ik in deze blog alle organisaties, verenigingen en instellingen die zich nog niet hebben aangemeld voor de Beursvloer vragen de kans te grijpen om u aan te melden voor de Beurslvoer. Er is nog beperkt plek en inschrijven kan tot 10 oktober. Via de homepage op Doesburgdirect of via onderstaande link; Deelnamelijst Beursvloer Doesburg.

 

De Beursvloer is er voor organisaties die zich betrokken voelen bij de Doesburgse samenleving, en voor maatschappelijke organisaties die opzoek zijn naar ondersteuning. Op maandagavond 3 november zullen in het prachtige Arsenaal vraag en aanbod van maatschappelijke behoeftes elkaar vinden. In een dynamische avond zullen relaties aangegaan worden waar matches uit voortkomen. Een belangrijk aspect is dat dit met gesloten beurs gebeurt. Kortom De beurs met winst voor iedereen! Dus grijp de kans en meld u aan!