Moet IJsselburg rood worden geverfd?

De IJsselbrug bij Doesburg die momenteel wordt gerenoveerd moet geschilderd worden in een warme kleur rood om zo de bezoekers van de Achterhoek welkom te heten via de poort van de Achterhoek. Dat vinden meerdere inwoners van Doesburg.

 

De afgelopen tijd ontvangt de redactie van DoesburgDirect.nl meerdere berichten over de wens om de IJsselbrug rood te verven, naar de kleur van het logo van Doesburg. ‘Warm rood staat voor welkom en gastvrijheid. Zo kunnen we de passanten welkom heten in Doesburg’, laat een ondernemer, die niet met naam genoemd wilt worden weten.

 

‘Bij mijn weten is er geen brug in Nederland met een dergelijke afwijkende kleur. De meeste bruggen in ons land zijn muisgrijs en een grijze muis wil niemand zijn. Laten we deze kans pakken nu de brug wordt gerenoveerd en kiezen voor een mooie, warme kleur, zoals rood. Het kan een prachtig bouwwerk worden als we de gekleurde brug met lichtspotjes verder in de schijnwerpers zetten’, aldus de ondernemer, die zegt hierover met meerdere ondernemers te hebben gesproken.

 

De redactie van DoesburgDirect.nl vraagt zich af of er meer mensen zijn die iets zien in het rood verven van de IJsselbrug. Is dit de manier om de ‘poort naar de Achterhoek’ op een juiste manier te accentueren? Of kan dat op anderen manieren? Of is een neutrale, veelal grijze kleur beter van toepassing? Laat uw reactie achter onder dit bericht.

Schermafbeelding 2015-09-22 om 17.51.38

 

14 reacties

 1. Piet Vree

  Maak hem wit en verlicht hem met kleurledlicht in de avond. In een kleur die bij de tijd past. Oranje voor koninklijkevoetbal dagen, rood met Sinterklaas, roze voor pinkribbon, regenboog voor gaypride en bijvoorbeeld groen tijdens kerst. Enz. Laat de fantasie zijn gang gaan. Landelijke thema’s.

 2. mevr hf.steenbergen

  @Piet Schreef.

  Een hele leuke en origineel idee.

 3. Appie van der Beek

  Piet goed idee

 4. Frans van der krul

  Mooi ROOD is niet lelijk!

 5. Jan Klein Kranenburg

  De IJsselbrug bij Zwolle is ook rood:http://www.qwa.nl/projecten/infrastructuur/ijsselbrug.html
  Leuk idee, maar origineel is het niet.

 6. rene willemsen

  mooi rood

 7. Gert-Jan Tas

  Goed idee. De John Frostbrug (“oude Rijnbrug”) in Arnhem is een aantal jaren geleden in “Airborne rood” (“maroon”) geschilderd. Stond prachtig.

 8. robert duis

  @Gemeente.

  Stel voor een en ander over te laten aan Rijkswaterstaat.
  Dan zal ongetwijfeld gekozen worden voor de verf en de kleur met het minste onderhoud op termijn.

  Moet er dan toch gegaan worden voor: “Wat is mooi en bijzonder?” … kijk dan even op:

  http://www.stedentripper.com/blog/1626/mooiste-bruggen-europa/

 9. Kees van Immerzeel

  Volgens mij is de kleur al gekozen (licht grijs). Ook hiermee moet het goede idee van Piet een kans kunnen krijgen lijkt mij.

 10. Frans van der krul

  Zo iets lijkt me ook wel wat maar dan voor een grote brug:http://www.ledsignbv.nl/wp-content/uploads/LEDSign-ledverlichting-brug-gebouw-fiets.jpg

 11. Sem Rosenkamp

  Goed idee! Zo herkent iedereen uit welke plaats ‘die rode brug’ komt

 12. Paul Hamer

  Schilder de brug “gewoon” grijs. Zo kennen we allemaal de brug. Wanneer de brug rood wordt geverfd, dan zal een politieke partij er direct op in gaan. Gaan we de brug verlichten, dan krijgen we weer een politieke discussie over de kosten. Kortom, grijs schilderen en dan kunnen we allemaal weer verder met onze dagelijkse werkzaamheden.

 13. Patrick Ott

  Rood staat me wel aan

 14. Hanny ten Dolle

  Grijs.
  Anders krijg je net als met de ophaalbrug lang geweest is: over de gele brug die nu blauw is. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑