De Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV) houdt zondag 18 mei weer de jaarlijkse mosterdmuziekdag. De hele dag zullen dansgroepen en dweilorkesten voor een optimale sfeer zorgen in de Doesburgse binnenstad. ‘De mosterdmuziekdag is een dag vol vermaak en vertier’, zo laat bestuurslid Roy Kappert van DOV weten.

 

Dit jaar strijden 12 bedrijven om wie de lekkerste vlees- vis- of vegetarische Doesburgse mosterdsoep maakt en dus de Kuperus-bokaal in de wacht sleept. Deze bokaal komt pas definitief in handen van deelnemers nadat deze 3 maal gewonnen is.
Een deskundige jury bestaande uit: Rokus van Blokland, Bert Geerts en Carla Geerts bepaalt wie dit jaar de besten mogen zijn in elke categorie. Vanaf 14.00 uur zal alle ingezonden mosterdsoep worden verdeeld over het aanwezige publiek en om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats in de Meipoortstraat.

 

Tevens zijn de winkels geopend , staan er kramen van hobbyisten die hun waar tentoonstellen. Ook staat er een draaimolen op de Voormarkt en worden er demonstraties schaapscheren gegeven. De welbekende folkloristische dansgroep de Meulenvelders zal in de straten te bewonderen zijn.
De muziekkorpsen uit Rheden, Steamers uit Doesburg, Unisono uit Velp, de Iesselbrassers, Freestyle en herrie en het Koe-orkest uit Eerbeek zullen deze feestelijke dag compleet maken.

 

Het programma zal starten vanaf 12.00 uur en zal tot 17.00 duren.

Mostermuziekdag