Op zaterdag 4 juni organiseert de stichting IVG (Integratie Verstandelijk Gehandicapten) uit Doesburg voor de 21ste maal een zijspantoertocht voor de doelgroep mensen met een verstandelijke beperking. Door diverse omstandigheden komt de organisatie voor het eerst twintig combinaties te kort en dreigen de deelnemers, die er het hele jaar naar hebben uitgekeken, teleurgesteld te moeten worden. Daarom is Motorrun Doesburg dringend op zoek naar zijspancombinaties en alternatieven als Trikse en Quards.


Ruim zeventig mensen met een beperking mogen op 4 juni achterop de motor of in een zijspancombinatie een tocht maken. Deelnemers komen uit de hele regio en zijspancombinaties uit alle delen van het land. Dit onder leiding van de verkeerspolitie Midden Gelderland.


De start is 10.00 uur op het Rhedens te Dieren. Direct daarna gaat het richting Doesburg. Vervolgens gaat de tocht over de Veluwe richting Lunteren om uiteindelijk in Giesbeek neer te strijken bij de feesttent aan de Giesche Kop.


Een aantal rijders blijven overnachten in Giesbeek en worden ’s morgens na het traditionele Engelse ontbijt en de frisse duik uitgezwaaid door de organisatie. Kinderen van scholengemeenschap het Rhedens te Dieren proberen door middel van een sponsorloop binnenkort een groot deel van de kosten bij elkaar te krijgen.