Stadsmanager weerspreekt cijfer leegstand winkelpanden

Het aantal leegstaande winkels in Doesburg is een stuk lager dan de 21 panden die in het tijdschrift Binnenlands Bestuur staat te lezen. Dat zegt de Doesburgse stadsmanager Bart van Rooij. Binnenlands Bestuur stelt dat Doesburg met 21 leegstaande panden in de top-10 van Nederlandse steden met de meest leegstaande winkels staat.


‘De cijfers zijn gedateerd en kloppen sinds eind 2010 zeker niet meer. Toen heeft makelaar Hoogenkamp een becijfering gemaakt waarbij hij uitkwam op twaalf leegstaande winkelpanden’, aldus Van Rooij.


Het vakblad Binnenlands Bestuur meldt op pagina elf dat Doesburg 182 winkels telt en dat er dus 21 panden leeg staan. Dat komt neer op 12 procent. Daarmee behoort Doesburg volgens Binnenlands Bestuur tot de top-10 van Nederland. Lijstaanvoerder is de gemeenten Onderbanken met 14 procent (76 winkels en elf leegstaande panden).


Eind vorig jaar liet stadsmanager Bart van Rooij weten dat de winkelleegstand in Doesburg dit jaar naar verwachting verder zou teruglopen. Vorig jaar daalde het aantal leegstaande panden van twintig in 2009 naar twaalf in november 2010, aldus Van Rooij eind vorig jaar. Hij schreef de verdere afname onder meer toe aan nieuw enthousiasme bij de Doesburgse Ondernemers Vereniging (DOV).


Zie ook:
‘Winkelleegstand in Doesburg neemt in 2011 verder af’

3 reacties

 1. Frans

  Ik heb de indruk dat winkels die nu als woonruimte worden gebruikt
  door Bart van Rooij niet als leegstand worden mee geteld.

 2. Casper Bakker

  Ik vind het heel vreemd dat woningen als ‘leegstand’ worden gerekend. Ze staan namelijk simpelweg niet leeg. Als ik ze zelf tel kom ik op een stuk of 8-9.

 3. Frans

  De winkels die nu een kantoor of een woonfunctie hebben gekregen zijn onttrokken aan het winkelbestand, dit betekend dat het totale winkelbestand is afgenomen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑