SP, D66 en Stadspartij willen verder met coalitie

De coalitiepartijen in Doesburg – SP, D66 en Stadspartij Doesburg – willen na het ontslag van wethouder Frans Hofman (D66) toch samen door. De raadsfracties van de partijen laten weten verder te gaan met het verkennen van de mogelijkheden om de bestaande samenwerking voort te zetten.


Het huidige collegeprogramma zou daarmee volgens de fractievoorzitters gewoon kunnen worden uitgevoerd. Het ontslag van wethouder Hofman betekent wel dat de drie partijen zullen kijken naar de bemensing van de college van B en W.


Hofman moest onlangs het veld ruimen vanwege de overschrijding van geld en tijd bij de renovatiewerkzaamheden in de wijk Noordelijk Molenveld. Ook coalitiepartij Stadspartij Doesbrug stemde tijdens de bewuste raadsvergadering in met een gedwongen vertrek van de wethouder.


Zie ook:
Coalitiepartijen Doesburg nemen tijd voor bezinning

9 reacties

 1. Ellen Mulder-Metselaar

  Jammer dat het via de media met de raad gecommuniceerd is. Wanneer leert men nu eens de juiste volgorde in communiceren?

 2. Rob Gossink (CDA-fractie)

  En wederom passeert het college haar gemeenteraad om deze te informeren………. Belachelijk om dit als raadslid uit de media te moeten vernemen.

 3. Sijbrand Spaan (CDA)

  Hadden jullie de illusie dat dit gedrag zou veranderen…

 4. anne

  jammer dat de raadsleden nu zelf ook zeuren via de media

 5. M. Eppie

  Volgens mij communiceert het College hier niet, maar de coaliitiepartners.
  Dat zijn de mede-raadsleden van de klagers.

  Richt je pijlen op de juiste, dat is ook volgens de regels!

 6. Yvonne Irving PvdA Doesburg

  Wie dit ook naar de pers heeft gebracht, het is absoluut niet netjes!Van het college verwacht je het niet maar van coalitie raadsleden ook niet! De oppositiepartijen zaten wel netjes te wachten tot er wellicht in de besloten vergadering vanavond met de fractievoorzitters en het college meer gezegd zou worden.De keuze om met elkaar door te gaan is een keuze die gerespecteerd dient te worden. We moeten verder!Veel zaken kunnen niet langer blijven liggen. Er moet aangepakt worden.

 7. Rob Gossink (CDA-fractie)

  Natuurlijk zijn het de coalitiepartijen die moeten communiceren. Maar het is wel het college die de dag na “de val van wethouder Hofman” de raadsleden via de mail informeerden over de time-out van de coalitiepartijen tot 11 mei. Je mag dan toch ook verwachten dat het college ons als raad dan ook verder informeert over de verdere ontwikkelingen.

 8. Richard Kok

  Ter informatie.
  De media waaronder DoesburgDirect.nl heeft vanochtend om kwart voor acht gewoon via de gangbare wijze een beknopt en officieel persbericht van de fractievoorzitters van SP, Stadspartij Doesburg en D66 ontvangen over dit onderwerp.
  Richard Kok (redactie DoesburgDirect.nl)

 9. Ellen Mulder

  Het gaat om het principe, ook de andere partijen in de Raad van Doesburg willen weten wat de coalitiepartners te melden hebben. Men had kunnen volstaan met het persbericht ook even naar de collega-raadsleden te sturen. De pc stond toch al aan, kwestie van cc-en. Het is geen verwijt, het is gewoon jammer, zo simpel is het.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑