Een afvaardiging van mountainbiketeam Chocolaterie Alberdeco in Doesburg zal zondag 8 juli aan de start verschijnen van één van de zwaardere categorieën mountainbikemarathons in Europa, de Erbeskopfmarathon 2012. Het gaat hier om een marathon van circa 112 kilometers, met ruim 3.100 hoogtemeters door de bossen in Duitsland ten oosten van Trier ruim 350 kilometer ten zuiden van Doesburg.


Dit is een zware beproeving op het fysieke gestel van de bikers. Vorig jaar nog is één van de teamleden in een afdaling helaas hard ten val gekomen en heeft daarbij een aantal ribben gebroken. Desalniettemin zal ook hij proberen dit jaar de finish wel te halen’, aldus Roy Kappert, eigenaar van Alberdeco en vervent mountainbiker.


In 2010 zijn er van de 234 starters enkel 152 gefinisht. Dit geeft aan dat er hard getraind zal moeten worden om op tijd de eindstreep te halen. Het Alberdeco-team zal zich vooral op de Posbank en Veluwezoom voorbereiden.


Kappert: ‘Hier zijn dan weliswaar niet zoveel hoogtemeters te trainen, maar er is voldoende afstand af te leggen. Ook zullen diverse leden zich voorbereiden op de Tacx, een soort moderne hometrainer waar de leden virtueel kunnen trainen, zoals bijvoorbeeld het beklimmen van de Mont Ventoux of de Alpe D’uez. Op deze manier kunnen toch behoorlijk wat hoogtemeters getraind worden’.


Het zal geen gemakkelijke tocht worden, maar grenzen verleggen hoort dan natuurlijk ook bij sporten. Zoals de organisatie op haar site vermeld: “Bezwinge den Erbeskopf! Ist ER zu stark…bist DU zu schwach!


Foto: Joost de Wolf van JdW Fotografie