Remy Baudet (viool) en Pieter-Jan Belder (piano-forte) brengen zondagmiddag 24 januari een Mozartprogramma ten gehore in de Gasthuiskerk te Doesburg. Uitgevoerd worden onder andere de sonates voor viool en pianoforte KV 373a (379)  en KV 526, en variaties over ‘Hélas J’ai perdu mon amant KV390.

Rémy Baudet (1947) studeerde viool aan het Conservatorium van Amsterdam waar hij in 1981 op het hoogste niveau afstudeerde door de prix d’excellence te winnen als leerling van Mark Lubotsky. Hij werd uitgenodigd deel te nemen aan het toen net door Frans Brüggen opgerichte Orkest van de Achttiende Eeuw.

Vervolgens ontwikkelde hij zich verder als kamermusicus in Milaan bij het legendarische Quartetto Italiano. Baudet werd aangesteld als concertmeester bij het Noordelijk Filharmonisch Orkest in Groningen en later bij het Arnhemse Gelders Orkest en hij trad op als aanvoerder en solist met het Nederlands Kamer Orkest en als dirigent met het Stavanger Symphony Orchestra.

Pieter-Jan Belder (1966) studeerde blokfluit en klavecimbel aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam. In 1990 behaalde hij voor beide instrumenten het diploma Uit­voerend Musi­cus. Sindsdien treedt hij veelvul­dig op in binnen- en buitenland. Vanaf 1989 was hij vaste medewerker van het Radio Kamer Orkest waar hij werkte onder leiding van onder andere Frans Brüggen, Ton Koopman, Roy Goodman, Kenneth Montgomery en Philippe Herreweghe.

Daar­naast is hij als continuospeler ac­tief in diverse ensem­bles, waa­ronder de Nederlandse Bachver­eni­ging, Collegium Vocale Gent, het Gesualdo Consort, Camarata Trajectina, het Orkest van de 18e Eeuw en zijn eigen ensemble Musica Amphion. Verder begeleidde hij solisten als Johannette Zomer, Peter Kooij, Rémy Baudet, Nico van der Meel, Sigiswald Kuyken, Harry van der Kamp, Wilbert Hazelzet en Saskia Coolen.

Het concert op zondag 24 januari begint om 15.30 uur en wordt gehouden in de Gasthuiskerk. De toegang bedraagt 13 euro. 65-Plussers betalen 12 euro en voor donateurs van StiDoMu bedraagt de toegang 11 euro. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.