Columnist, dichter, schrijver en performer Nico Dijkshoorn leest op vrijdag 15 januari in de Gasthuiskerk in Doesburg voor uit eigen werk. Het optreden begint om 20.00 uur.

Wat is Nico Dijkshoorn eigenlijk niet? De huisdichter van De Wereld Draait Door treedt ook regelmatig op als gitarist. Zijn boek over beeldende kunst, Dijkshoorn kijkt kunst, werd een bestseller. In de Gasthuiskerk geeft Dijkshoorn een lezing uit eigen werk.

Nico Dijkshoorn is een van de meest veelzijdige schrijvers van Nederland. In zijn proza en poëzie bespeelt hij een breed register aan emoties, vaak in een mengeling van humor en weemoed, zoals in de roman Nooit ziek geweest over zijn vader.

Onder het pseudoniem P. Kouwes schreef hij de dichtbundel Daar schrik je toch van. De eerste 1000 gedichten. Dijkshoorn trekt volle zalen op theateravonden van het literaire voetbaltijdschrift Hard Gras.

In zijn werk weet hij een observatie vaak in één rake zin terug te brengen tot de essentie. Dat maakt hem ook tot een voortreffelijke performer.

Het optreden van Dijkshoorn op 15 januari begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kost 10 euro en is te bestellen op www.gasthuiskerkdoesburg.nl. Vooraf zijn boek ‘Dijkshoorn kijkt kunst’ lezen? Bestellen kan via deze link.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.