CDA Doesburg meldt ledenwinst na wervingsactie

Het CDA Doesburg heeft bij een ledenwerfactie eind 2015 zeven nieuwe leden binnengehaald. Daarmee komt het ledenaantal uit op 39.

Bestaande leden hebben belangstellenden uit hun omgeving benaderd. ‘En niet zonder resultaat: er is een groei in leden van 18 procent gerealiseerd. Nu ook twintigers en dertigers zich aanmelden als lid denkt het CDA Doesburg een positieve weg omhoog gevonden te hebben’, zo laat Wim Robbertsen van CDA Doesburg weten.

De lokale groei in Doesburg is tegen de landelijke trend in en volgens fractievoorzitter Gerard Albers ‘een hele positieve ontwikkeling voor Doesburg’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

1 reactie

 1. Frans van der Krul

  Ledenwerven en behouden is voor alle politieke partijen een groot probleem.
  Mensen hebben vaak geen vertrouwen meer in de politiek, veel lijkt op elkaar er vaak is er maar één keuze.
  Steeds minder mensen verbinden zich aan een politieke partij. Erger, met een daling van 4,4% in het afgelopen jaar (2014)was sprake van een versnelling van de krimp. Het totale ledenaantal van partijen zakte rond de jaarwisseling onder de 300.000. In 1990 waren dat er nog meer dan 350.000 mensen lid van een partij. Mede doordat de overheid sinds 2013 de subsidies voor politieke partijen langzaam afbouwt, zijn contributies en donaties van leden juist belangrijker geworden.
  Het CDA is in 2005 van 73.000 leden naar in 2015 naar 53.000 leden gegaan.
  De vraag reist nu voor alle politieke partijen: namens wie praat men nu achterban is er bijna bij geen van de partijen.Politiek laat beter blijken waar men voor staat en neem stelling, een éénheidsworst hebben we in Doesburg al lang genoeg gehad. Doe meer en profileer!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑