Breedtesport Doesburg heeft begin dit jaar een naamsverandering ondergaan en heet nu Doesburg Beweegt. De naamswijziging is doorgevoerd vanwege samenwerking met andere partijen.

In 2015 is Breedtesport Doesburg gestart met Buurtsportcoaches in de gemeente Doesburg. In totaal zijn er acht Buurtsportcoaches actief in de gemeente. De Buurtsportcoaches worden breed ingezet, en zijn er voor alle doelgroepen binnen de gemeente Doesburg.

Om alle FTE`s te kunnen realiseren heeft de gemeente Doesburg de samenwerking gezocht met 0313 Doesburg, Gelderse Sport Federatie, Ward | Sportprojecten, Uniek Sporten en Fysiotherapeuten Martijn Kort, PlusFit, Ruesink en Compass. Deze samenwerking heet vanaf 1 januari 2016 Doesburg Beweegt.

Fittest 55 plussers

Na het succes van de fittesten van 2015 organiseren we ook in 2016 opnieuw fittesten voor de 55-plussers.

Doesburg Beweegt gaat in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie (GSF) op zaterdag 27 februari gratis fittesten af nemen bij Doesburgse 55-plussers. Van 9.00 uur tot 14.15 uur kunnen geïnteresseerden tussen de 55 en 70 jaar zich laten testen bij sporthal Beumerskamp, aan de Breedestraat 39 in Doesburg. Aanmelden is verplicht en kan tot en met 20 februari via www.maxvitaal.eu. 

Deze fittesten zijn maar één van de vele activiteiten die in 2016 aangeboden worden door Doesburg Beweegt. Samen met de gemeente streven wij er naar om inwoners bewust te maken van hun eigen gezondheid en op een leuke en laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport en bewegen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.