Tijdens de Culturele Zondag op 3 januari is er in de Gasthuiskerk in Doesburg van alles te doen. Zo is er een expositie, zijn er stadsvertellingen en is er een boekpresentatie. Verder is er onder andere muziek.

In de Gasthuiskerk is op de Culturele Zondagen een programma met live-muziek, exposities en Doesburgse stadsvertellingen, soms aangevuld met een extra culturele verrassing. De glazen foyer is een rustpunt waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie, met zicht op het historische Gasthuishofje. De Gasthuiskerk is geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Programma 3 januari
12.00 – 17.00 uur Expositie Angelique Bosman
13.00 Stadsvertelling door Margreet Frankot in de foyer
14.00 Boekpresentatie Margreet Jansen en Angelique Bosman
14.30 Optreden koor Novo Cantare
15.00 Stadsvertelling door Margreet Frankot in de foyer
15.30 Optreden koor Novo Cantare
16.00 Optreden Jesse en Jetse

Kamerkoor Novo Cantare
Kamerkoor Novo Cantare bestaat sinds december 1993 en telt ongeveer vijfentwintig gevorderde amateurzangers die samen mooie muziek willen maken. We vinden kwaliteit belangrijk, maar zeker ook plezier in het zingen. Het koor wordt geleid door een professionele en inspirerende dirigent, Frans van de Loo. Ons repertoire bestaat uit wereldlijke en geestelijke klassieke muziek van alle tijden. Kleine a capella concerten worden afgewisseld met grote producties met instrumentale begeleiding en solisten. De naam Novo Cantare is een fantasienaam, waarin de woorden ‘nieuw’ en ‘zingen’ weerklinken.

In het koor zingen mee:

  • Marja Gijsen, Erica Hiddes, Mariette Jansen, Marije Klein Middelink, Roos Kwakernaak, Ria Neutel, Lisé Nijman, Ans Peters, Inge van Schie (sopranen)
  • Lisette ter Heerdt, Inka van der Heul, Maaike Hooghoudt, Juliette Renaud, Arghje de Sitter, Hanneke Span, Ariel Wienk, Jobien Wind (alten)
  • Robert van den Brink, Jan Buurman, Maarten Mookhoek, Erik Stielstra, Jaap Terpstra (tenoren)
  • Henk Cousijn, Roel van Dijk, Pierre Eijgenraam, Antoine Freriks, Frans Tak en Bart van de Wateringen (bassen)

Expositie Angelique Bosman
De Doesburgse Angelique Bosman exposeert op zondag 3 januari een deel van haar verrassende collectie. In haar kunst komen onder de titel SimArt schilderkunst, illustraties en grafische ontwerp bij elkaar. Daarbij vormen surrealisme, abstractie, symboliek en emotie de terugkerende elementen.

Bosman werkt met gemengde technieken en gebruikt onder andere organisch materiaal en oude documenten. Haar voorkeur gaat uit naar met inkt geillustreerde fossielen en vogels. Bosman’s kunst is een uiting van gevoel waarin de kleuren de expressie geven. Kijk voor meer informatie ook op www.simart.nl

Boekpresentatie ‘Ik mis je in alle kleuren’
Ik mis je in alle kleuren is een prachtig geïllustreerde bundel met ontroerende en zeer toegankelijke gedichten over rouw en afscheid. Het is geen boek om in één keer uit te lezen, maar wel om steeds weer op te pakken en je te laten raken door de warmte van de woorden, de speelse tekeningen of de persoonlijke verhaaltjes bij de gedichten. Die zijn bijna allemaal geschreven voor mensen die persoonlijk met een verlies te maken kregen. Volwassenen, kinderen en jongeren.

‘Ik mis je in alle kleuren’ is een heel speciaal en troostrijk cadeautje voor iedereen die iemand mist. Of je nou acht of achtentachtig bent. Het boek is op 3 januari te koop in de Gasthuiskerk. De auteur en de illustrator van het boek zijn aanwezig om het boek te signeren.

De Doesburgse Stadsdichter Jan Vijn verzorgt tijdens de boekpresentatie een voordracht uit het nieuwe boek.

Stadsvertelling
Met ingang van januari 2016 organiseert Gasthuiskerk Doesburg op de Culturele Zondage Doesburgse Stadsvertellingen. De vertellingen zijn gemodelleerd naar de fameuze TED-talks. De vertellingen vinden plaats in een plezierige, informele sfeer en duren ongeveer 15 minuten. Tijdens de eerste stadsvertelling van het jaar spreekt Margreet Frankot over Moderne Devotie.

Swingen met Jesse en Jetse
Pianist Jetse de Jong en saxofonist Jesse Schilderink swingen de pan uit. Het duo speelt samen sinds 2012. Jesse en Jetse maken als duo behoorlijk wat muzikale uren, maar staan ook hun mannetje in jazztrios’s en -kwartetten en in grotere bands. Door hun jarenlange samenspel beheerst het duo inmiddels een uitgebreid repertoire dat bestaat uit covers van bekende jazznummers en eigen werk. Behalve de traditionele jazzsound brenen Jesse en Jetse ook een nieuw en eigen geluid, dat voortkomt uit de cross over van verschillende jazz-genres.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.