EtnoSaraj treedt op in de Gasthuiskerk op zaterdag 21 februari. Het optreden begint om 20.00 uur. Het is een programma vol opzwepende, uitbundige, intieme en weemoedige muziek uit de Balkan. Kaarten à 20,00 euro (inclusief pauzedrankje) zijn verkrijgbaar bij de VVV, of voor aanvang bij de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg.

 

In Sarajevo Roots gidst EtnoSaraj het publiek door de muzikale landschappen van de Balkan, in een nostalgische trip boordevol spanning en ontroering. Saraj betekent kruispunt, een plek waar reizigers uit allerlei richtingen en culturen elkaar ontmoeten en beïnvloeden door woord en muziek. Sarajevo is al eeuwenlang zo’n ontmoetingsplek tussen Oost en West. Een plek vol prachtige contrasten die in de muziek het meest tot uiting komen. Die schatkamer herbergt inspirerende echo’s van overal: Oosterse mystiek, zigeunerpassie, de elegantie van het oude Weense hof, temperamentvolle mediterrane ritmes en ontroerende klanken van de Spaanse Joden. Al deze ingrediënten dragen bij aan het ontstaan van een unieke muziekstijl: Sevdah.

 

EtnoSaraj  speelt eigen en traditioneel werk. De huisgemaakte composities zijn veelal van de hand van zanger/gitarist/verteller Mile Lukic. Het veelgeprezen ensemble wordt geleid door meesteraccordeonist Nermin Tulic.  Andor Horvathop contrabas en Udo Demandt op percussie maken het ensemble compleet.

 

De pers over Sarajevo Roots:

‘Wereldmuziek Nederland heeft er een wereldtopper bij…!’. [NoBorderz]

‘Wat een kwaliteit…’ ‘…melancholie en warmbloedige ritmiek…’ ‘…schitterende combinaties…’ ‘…eigen sfeer en een doorleefd geluid…’ ‘…verstild & gevoelig, dan weer rauw & vurig…’ [Dagblad Tubantia]

EtnoSaraj