Muzikale wandeling met Midwinterhoorngroep Doesburg

De Midwinterhoorngroep Doesburg start op 29 november het blaasseizoen met een groots opgezette wandeltocht over de verdedigingswallen, de binnenstad en de omgeving van de oude Hanzestad Doesburg. Volgens de traditie mag de midwinterhoorn uitsluitend klinken in de Adventstijd en dat is dit jaar van 29 november tot en met Driekoningen op 6 januari 2016.


Onderweg laten vele midwinterhoornblazers de melodieën horen, die voor dit eeuwenoude instrument gecomponeerd zijn. De wandeltocht start tussen 10.00 uur en 12.00 uur in De Harmonie, Burg. Nahuyssingel 2a in Doesburg.

 

De deelnemersprijs is 3 euro voor volwassenen en 1 euro voor kinderen. De routebeschrijving is uitgebreid met veel informatie over de gebouwen in deze prachtige stad. Men heeft twee routes uitgezet, een van 7 kilometer en een van 17 kilometer.

 

De Doesburgse groep heeft een grote bekendheid opgebouwd in het 15 jarig bestaan. Naast publicaties in kranten en tijdschriften trad men ook op voor radio en TV. Zelfs een Japanse nieuwszender nam al eens de Doesburgers op met hun mystieke klanken.

 

Ook dit komende seizoen is de agenda overvol. Zo treedt men onder andere op in Doesburg, Wageningen en in het Openluchtmuseum in Arnhem. Voor Landleven Winter is de groep van 11 blazers uitgebreid met een ondersteuning van de midwinterhoorngroep uit Zelhem. Maar ook op diverse andere plekken is de Midwinterhoorngroep Doesburg te beluisteren. Aanvullend op het blazen vertelt men over de traditie en laat men zien hoe een hoorn wordt gemaakt.

 

Foto: Ina Timmer


Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.

3 reacties

 1. Henny Roeten

  Hallo, zondag 29 nov wil ik graag de wandeling bij jullie doen. Mag mijn hond aan de lijn mee lopen?
  Met vriendelijke groet, Henny Roeten

 2. F. Gerbrands

  Honden mogen , mits aangelijnd , deelnemen aan de wandeltocht.

  Met vriendelijke groet,

  Frans Gerbrands

  Midwinterhoorngroep Doesburg

 3. R.pistorius

  Wat is begin en eind punt van deze tocht?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑