Muziekcorps der Voormalige Schutterij Doesburg zoekt meerdere nieuwe mogelijkheden om zich aan het publiek te presenteren. Er worden nieuwe wegen ingeslagen, om het enthousiasme van de leden voor samen muziek te maken aan het publiek te laten zien.

 

Voor het harmonieorkest is de weg van de “Muziek an ’t Water”-concerten ingeslagen, wat een groot succes blijkt te zijn na twee geslaagde versies aan de Doesburgse IJsselkade. De vereniging bestaat echter uit meerdere onderdelen. Naast het al genoemde harmonieorkest, is er een opleidingsorkest en een zeer enthousiaste slagwerkgroep.

 

Voor deze slagwerkgroep, onder leiding van Arend Jan van Straten, is een speciaal slagwerkconcert georganiseerd op zondag 8 november om 14:00 uur in het Martinus Atrium. De toegang van dit Slagwerkconcert is gratis.

 

De slagwerkers van MDVS Doesburg zijn al weken druk aan het repeteren op een leuk en gevarieerd programma. Er worden typische slagwerkstukken gespeeld en melodische slagwerkstukken, zoals o.a. Apache, Martimony en Besame Mucho. Ook bekender klinkende nummers zullen gespeeld worden, zoals bijvoorbeeld Sealed with al Kiss en de River Kwai March.

 

Naast MDVS zullen 3 andere verenigingen spelen deze middag: Slagwerkgroep van Eendracht uit Hummelo, Mallet- en Percussionband Drumband Rhenen en met Slagwerkgroep St. Radboud uit Silvolde.

 

Iedereen is van harte uitgenodigd om deze middag te komen luisteren en kijken hoe leuk het is samen muziek te maken.

 

Foto: B. Elizen