Buurtacademie Doesburg organiseert voor de zevende keer op rij een Naaicursus voor Beginners.  En ook nu weer is deze gericht op vrouwelijke immigranten die aan het inburgeren zijn en de Nederlandse taal in de praktijk willen oefenen. Het oefenen gebeurt samen met Nederlandse vrouwen die ook aan de cursus deelnemen. Hiervoor komen vrouwen in aanmerking die een uitkering hebben of zijn aangemeld door een instantie. De komende cursus biedt ruimte aan deelneemsters die nog niets van de naaikunst weten.

 

In twaalf wekelijkse lessen komen stap voor stap alle kennis en vaardigheden voor het maken van eenvoudige werkstukjes met een naaimachine aan de orde. Het hoofddoel is en blijft dat immigrantenvrouwen de gelegenheid krijgen om activiteiten buitenshuis te ondernemen, andere vrouwen te leren kennen en de Nederlandse taal te kunnen oefenen. De cursus wordt gegeven door vrijwilligsters van de Buurtacademie.

 

Er is plaats voor maximaal acht personen. De cursuskosten zijn 35 euro voor het eerste seizoen, daarna 25 euro voor vervolgcursussen. Een flink deel van dat bedrag is bedoeld voor aanschaf van naaigerei en de cursusmap, deze map wordt eigendom van de cursist. De cursus wordt twee maal per jaar gegeven, in het voorjaar en najaar, op dinsdagavond van 19:00 tot 21:00 uur in de Buurtacademie aan de Linie 4 in Doesburg. Bij voldoende deelname start de eerste les op dinsdag 24 maart 2015.

 

Vrouwen die interesse hebben en willen deelnemen aan de cursus kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 13 maart opgeven bij de Buurtacademie door een formulier in te vullen bij de Buurtacademie aan de Linie 4 of het formulier digitaal op te vragen via naaicursusvoorbeginners@buurtacademiedoesburg.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de coördinator C. Steenbergen. Zij is bereikbaar via het hiervoor genoemde e-mailadres of via telefoonnummer 0313-712400