Nachtelijke consulten per 20 april 2015 bij Huisartsenpost Velp

Patiënten uit Doesburg die tijdens de nachtelijke uren (van 23.00 tot 08.00 uur) op een consult van een huisarts zijn aangewezen, worden voortaan bij de Huisartsenpost Velp uitgenodigd. Voor patiënten die al waren aangewezen op deze huisartsenpost, verandert er niets.

 

Patiënten die menen een huisarts nodig te hebben tijdens de nachtelijke uren kunnen telefonisch contact opnemen met de Huisartsendienst Arnhem. Een doktersassistent staat de patiënt te woord en stelt een aantal vragen om te bepalen hoe snel de patiënt huisartsenzorg moet ontvangen. Indien de patiënt een consult nodig heeft wordt  er een afspraak ingepland voor een consult op de Huisartsenpost in Velp. Hier is tevens de dienstapotheek gehuisvest en geopend gedurende de nacht  om een voorgeschreven recept gelijk af te geven.

 

Dit betekent dat per 20 april 2015 de huisartsenposten Zevenaar en Arnhem-Zuid vanaf 23.00 uur ’s avonds gesloten zijn. De reden van de Huisartsendienst om over te gaan naar deze centralisatie is met name uit veiligheidsoverwegingen. De Huisartsendienst Arnhem is van mening dat het niet meer acceptabel is, dat bijvoorbeeld een patiënt met een acute zorgvraag de post bezoekt en deze niet direct geholpen kan worden, omdat de dienstdoende huisarts een patiënt thuis bezoekt die eveneens een acute zorgvraag heeft. Alleen een assistent is dan voor de nodige zorg op de post aanwezig.

 

De nieuwe situatie zorgt ervoor dat er altijd een huisarts op de huisartsenpost aanwezig is en drie assistenten. Daarnaast zijn er twee huisartsen met chauffeurs beschikbaar om patiënten in de regio een huisbezoek te brengen. De Huisartsendienst Arnhem hoopt met deze wijziging in de nacht een positieve omwenteling door te voeren waarbij de assistenten en huisartsen veilig hun professionele huisartsenzorg kunnen bieden aan de patiënten in de regio Arnhem.

6 reacties

 1. robert duis

  @Richard Kok.

  Een heel belangrijk bericht op Uw website heer Richard Kok!

  Wat opvalt:
  ————–
  Geen enkele verwijzing voor de burgers van Doesburg om er achter te komen via welk
  telefoon-nummer en/of e-mail-adres deze “Nachtelijke Post” in VELP daadwerkelijk te bereiken is.

  In de praktijk is het heel handig om deze informatie snel “oproepbaar” te maken!
  Niet zelden door paniek-situaties weet niemand Hoe? Wat? Waar?

  Is het een IDEE om het telefoon-nummer en het e-mail adres van deze HUISARTSENPOST in VELP
  heel duidelijk te vermelden op UW website en dan denkt ondergetekende aan de plek onder:
  VRIENDEN VAN DOESBURGDIRECT.NL

 2. Richard Kok

  Uit een ander persbericht:
  “Voor spoedgevallen buiten openingstijden van de huisartsenpraktijk, belt u met de Huisartsendienst Arnhem. Telefoonnummer 0900 1598.”

 3. robert duis

  @Richard Kok.

  Dank!

 4. mevr. hf.steenbergen

  Heeft er iemand er wel aan gedacht hoe je er moet komen als er geen bussen rijden in de avonduren.
  Is het niet handiger om op de Linie een weekenddienst te openen. We hebben immers genoeg artsen in Doesburg, die kunnen rolleren. Ik denk daarbij aan mensen die slecht te been zijn of geen vervoer hebben. De faciliteiten hebben we immers al.

 5. robert duis

  @Mevr. HF. Steenbergen.

  Wat U schrijft: GOOD POINT!

  Hou de “essentie” in eigen stad: Gezondheidszorg / Economie / Recreatie of wel …….
  ……. vooral niet alle wezenlijke aspecten van de samenleving “buiten”
  de Doesburgse stadsgrenzen laten plaatsvinden.

 6. a. g. schrader

  Ik denk dat de gemeente Doesburg al verder is met de gedachten om dit binnen Doesburg te realiseren, misschien kan er een post worden ingericht in de loods aan de haven. Natuurlijk na een grondige restauratie. Binnenkort weten we of dit realiseerbaar is na de zoveelste presentatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑