Het open podium van Gasthuiskerk Doesburg wordt op 2 februari vanaf 15.00 uur gevuld met een volledige show van de Nederlandstalige band Eigen Weg. De Achterhoekse formatie rondom zanger Henk Hilferink speelt in twee sets van 45 minuten eigen Nederlandstalig werk. De teksten staan centraal in het programma dat een kleinkunstkarakter heeft.

Eigen Weg neemt de luisteraar mee in een muzikaal verhaal met leuke spitsvondigheden en woordspelingen en schetst mooie sfeerbeelden met muziek en poëzie als een soort landschapsschilderijtjes. De teksten zijn vaak relativerend van aard met een flinke knipoog en soms ook romantisch met verwijzingen naar de traditionele Nederlandse dichtkunst.

Een optreden van Eigen Weg is vrolijk en lichtvoetig met af en toe een serieuze ondertoon. De muziek van Eigen Weg heeft raakvlakken met die van de Amazing Stroopwafels, en als je je ogen sluit lijkt de zang op Boudewijn de Groot. Eigen Weg bestaat uit Henk Hilferink, zang, akoestisch gitaar en mondharmonica, Gerard de Jong, akoestisch slaggitaar, Henk Buunk, basgitaar en Gerard Schoemaker, percussie.

De toegang is gratis.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg