Henri de Vries laat op zondag 9 februari om 15.00 uur samen met zijn tribute band horen dat zijn Neil Young sound niet van echt te onderscheiden is. Op Podium De Waag in Doesburg speelt de band werk van vrijwel alle bekende Young albums van de afgelopen dertig jaar.

Denk daarbij aan: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Al bij het eerste liedje dat hij op gitaar uitzocht, Sugar Mountain, was De Vries verkocht en hij wist: ‘Dit gaat me nooit vervelen.’

De Vries en zijn band hebben een repertoire van meer dan 50 van Youngs songs, van de ruige elektrische nummers tot akoestische ‘country’ en mooie kleine solosongs. De band laat alle facetten van het werk van Young horen met prachtige samenzang, gevarieerd solistenwerk en niet in de laatste plaats met het stemgeluid dat zoveel op dat van de meester zelf lijkt.

De band bestaat uit leadzanger Henri de Vries op slaggitaar, piano en mondharmonica, Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op slagwerk.

Het concert op Podium De Waag in Doesburg begint op zondag 9 februari om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg