Neil Young tribute bij De Waag in Doesburg

Henri de Vries treedt op zondag 11 maart om 15.00 uur in De Waag in Doesburg. Hij en zijn band spelen muziek van Neil Young.

Ruim dertig jaar geleden draaide Henri de Vries de platen van Young helemaal grijs: Tonight’s the Night, Harvest, American Stars & Bars, Zuma, After the Goldrush, Decade. Het eerste liedje dat hij op gitaar uitzocht was (Oh to live on) Sugar Mountain. De Vries: ‘Dat vond ik meteen zulke mooie muziek. Ik wist: dat gaat me nooit vervelen.’

Op zondag 11 maart om 15.00 uur laat De Vries op Podium De Waag in Doesburg horen dat zijn Neil Young sound niet van echt te onderscheiden is.

De Vries en zijn band hebben een repertoire van meer dan 50 van Youngs songs. De band, in een bezetting met Gijsbert Diteweg op gitaar, lapsteel en viool, zangeres Danya Plugge op bas en Bert Fonderie op slagwerk en zang laat alle facetten van het werk van Young horen: van de ruige elektrische nummers tot akoestische ‘country’ en mooie kleine solosongs.

Dat doen De Vries en consorten met veel samenzang, gevarieerd solistenwerk en niet in de laatste plaats met een stemgeluid dat zoveel op dat van de meester zelf lijkt dat ook de echte liefhebber na concerten van deze tribute band vol mooie herinneringen huiswaarts keert.

Het concert op Podium De Waag in Doesburg begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies , MKB Tele.com, Etos Doesburg en BBS.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑