Het Hanzegilde heeft sinds deze week een eigen locatie. In Gasthuis du Soleil in het centrum van Doesburg heeft de Doesburgse netwerkvereniging een ruimte gehuurd. Deze week is het contract daarvoor getekend. Deze ruimte kan worden gebruikt als flexwerkplek en als ruimte waar thema-avonden voor leden worden gehouden.


De voortzetting van de activiteiten van het Hanzehuys, werkplekken verhuur en businessclub, heeft enige voeten in aarde gehad, zo laat Jelle Koning namens het bestuur van Het Hanzegilde weten.


‘Maar na diverse bijeenkomsten onder de noemer Hanzehuys 2.0 en later onder een nieuwe naam “Het Hanzegilde” is de oprichting van een nieuwe vereniging formeel een feit. En dat is succesvol afgetrapt door de Doesburgse onderneemster Ingrid Kooijman van Ingrid Kooijman Tekst en Beeld. Tijdens de eerste thema-avond op 22 januari heeft ze een tiental leden en introducées bijgepraat over (de valkuilen van) het arbeidsrecht. Tevens werd het kersverse bestuur van de vereniging voorgesteld: Ilse Schrijver (voorzitter), Yolanda Goppel (penningmeester) en Jelle Koning (secretaris)’, aldus Koning


De thema-avond vond plaats in de sfeervolle “opkamer” van het Lalique musem de Gerheysen hof aan de Gasthuisstraat. Koning: ‘Dit was niet geheel toevallig, omdat een aantal mensen achter het Hanzegilde vanaf 1 februari hun intrek nemen in Gasthuis du Soleil eveneens gevestigd aan de Gasthuisstraat en van dezelfde eigenaren als het Lalique museum. De kantoorruimte is voor slechts honderd euro exclusief BTW per maand voor flexwerkers beschikbaar. Tevens is de ruimte in overleg beschikbaar voor workshops en andere bijeenkomsten’


Het Hanzegilde richt zich op ondernemers in Doesburg die het leuk vinden om van elkaar te leren en daarvoor kennis willen delen. De ruimte voor flexwerkers is bedoeld voor iedereen die af en toe een werkplek nodig heeft en het leuk vindt om af en toe “collega’s” te ontmoeten. Om gebruik te maken van de flexplekken is een lidmaatschap van Het Hanzegilde verplicht.


Koning: ‘Het komende jaar zullen maandelijks thema avonden, over uiteenlopende onderwerpen zoals social media, zzp-er en financien, conflicthantering, worden georganiseerd. De thema avonden zijn gratis voor leden van de vereniging en introducées. Kijk voor een volledig overzicht op DoesburgDirect.nl‘.


Voor meer informatie over Het Hanzegilde kan contact worden opgenomen met leden van het bestuur: Ilse Schrijver, Yolanda Goppel en Jelle Koning.