Doesburg wijst VWS op gevolgen zorgbezuinigingen

De gemeente Doesburg wil dat het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) wordt gewezen op de gevolgen van de bezuinigingsmaatregelen voor zorgvragende burgers en thuiszorgmedewerkers voor gemeenten. Ook wil Doesburg dat de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) het kabinet wijst op het feit dat de kwaliteit van leven wordt aangetast wanneer de forse bezuinigingen op de zorg worden doorgevoerd. Donderdagavond werd hiervoor de motie Zorg voor de Zorg raadsbreed aangenomen in de raadsvergadering.


De motie stelt dat hulp in de huishouding als basisvoorziening voor kwetsbare Doesburgers behouden moet blijven en dat de geplande vorm van bezuinigingen vanuit Den Haag de lasten onevenredig bij de gemeenten legt. En dat deze bezuinigingen naar verwachting leiden tot werkloosheid onder zorgpersoneel.


Het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg is door de raad middels de motie opgedragen om het ministerie van VWS te wijzen op de gevolgen van deze rigoureuze bezuinigingen voor zowel zorgvragende burgers, thuiszorgmedewerkers als onze gemeente. Ook moet het college VNG opdragen om als spreekbuis namens de gemeenten de bedenkingen van gemeenten kenbaar te maken aan het kabinet. Daarnaast vindt de raad dat het college van Doesburg de inhoud van de motie ‘Zorg over de Zorg’ moet over brengen aan de regering en aan de Staten-Generaal.


Alle raadsleden stemden voor de motie. Na afloop van de raadsvergadering liet CDA Doesburg op Twitter weten dat ‘zelfs de lokale PvdA en VVD stemmen voor de zorgmotie en dus tegen de maatregelen uit Den Haag zijn’

2 reacties

  1. Frans van der Krul

    Rutte 2 wil fors bezuinigen in de zorg: bezuinigingsmaatregelen voor zorgvragende burgers en thuiszorgmedewerkers voor gemeenten.
    Vindt het een teken van moet dat PvdA en de VVD in Doesburg zijn meegegaan.Hopelijk zal dit door dringen in Den Haag.Deze onzinnige plannen moeten van tafel.Kom ook op maandag 4 februari 2013 naar Het Grote Thuiszorg Debat in Nieuwegein,met politici van PvdA, CDA, SP, ChristenUnie en GroenLinks, met werkgever Jos de Blok van Buurtzorg Nederland en met Ton Heerts (voorzitter FNV in Beweging), Corrie van Brenk (voorzitter Abvakabo FNV) en Ellen Dekkers (Algemeen Secretaris FNV Bondgenoten)Voor meer info:
    http://www.strijdvoorthuiszorg.nl

  2. Ellen Mulder-Metselaar

    Even voor de duidelijkheid, ook als VVD Doesburg maken wij ons zorgen over de uitwerking van de plannen op lokaal niveau, wij hebben oog voor de problemen die mogelijkerwijs ontstaan als het beleid onverkort zou worden ingevoerd. Door het mede indienen van de motie hebben wij onze zorgen willen overbrengen. Let wel, we zijn dus niet tegen rijksbeleid maar zien wel degelijk grote lokale uitdagingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑