Niet iedereen blij met Kerstmarkt in Doesburg op 6 december

Doesburg stevent af op de grootste Kerstmarkt ooit. Met ruim 120 kramen, waaronder een paar winnaars van ‘de mooiste kraam van Nederland verkiezing’ moet het zaterdag 6 december een bijzondere dag worden in het centrum van Doesburg. Toch is niet iedereen blij met de kerstmarkt, zo blijkt uit een actie van inwoners van Doesburg die vinden dat de Kerstmarkt te vroeg wordt gehouden.

 

De organiserende partij DOV (Doesburgse Ondernemers Vereniging) spreekt op voorhand van een groot succes. ‘De organisatie heeft er nauw op toegezien dat er veel kwaliteit aanwezig is en dat 90% kerstgerelateerd is. Er zal voor zowel de innerlijke mens als voor binnenshuis voldoende aanwezig zijn. Nieuw dit jaar is het volle muziekpogramma. Vanaf 11.00 uur zullen er koren en bands optreden op de twee podia en zullen er diverse acts door de straten lopen’, aldus Roy Kappert van DOV.

 

De Doesburgse kerstmarkt wordt al sinds jaar en dag op de eerste zaterdag na 5 december georganiseerd. Het bestuur heeft nog overwogen dit voor dit jaar te verplaatsen omdat het nu de eerste dag na pakjesavond plaats vindt. Het bestuur heeft toch besloten de kerstmarkt toch op 6 december te organiseren, een week later worden veel kerstmarkten in de omgeving georganiseerd het is niet de bedoeling te concurreren met die markten.

 

Twee inwoners van Doesburg, Lo Cohen en Helmi de Vaan, hebben een bezwaarschrift bij de gemeente ingediend tegen de Kerstmarkt op 6 december. Zij vinden het ongepast om een Kerstmarkt te houden op 6 december. ‘Die dag is de echte Sinterklaasdag. Dit jaar valt deze op zaterdag. In vrijwel alle huishoudens zal dan ook in dat weekend de sinterklaasviering plaatsvinden. De Sinterklaassfeer, die toch al zwaar onder druk staat, wordt wreed verstoord door die kerstmarkt. Dat kan geen ouder en geen leraar aan de kinderen uitleggen. Laat Sinterklaas zijn feest hebben en laat de kerstvoorbereidingen pas daarna beginnen. Waar de overheid de periode van het afsteken van vuurwerk rond oudjaar kan inperken, moet zij evenzeer in staat zijn om volksfeesten als Sinterklaas en Kerst elk hun eigen volwaardige plek te geven’, schrijven De Vaan en Cohen in hun bezwaarschrift.

 

8 reacties

 1. Theo Houkes

  helemaal mee eens sinterklaas en kerst moeten geschijden blijven maar ja je hebt mensen die maar een standpunt hebben en dat is hun eigen die luisteren niet naar een ander dit is gewoon slecht voor doesburg.
  We kunnen twee dingen doen sinterklaas afschaffen zodat niemand van de winkeliers ook maar wat verkoopt.
  Of met zijn alle niet naar de kerst markt gaan laat ze in hun vet gaarkoken.
  Hoe zit dit burgemeester zou je hier is wat aan doen of haal je je neus weer op en zegt laat maar waaien

 2. Martin de Jong

  Wat een belachelijk gejank over het GESCHEIDEN houden van Sinterklaas en de Kerstmarkt.
  Hebben deze mensen nu echt helemaal niets anders dan zich daarover druk te maken.
  Ik ben dat hele Sinterklaasfeest al zat door dat trieste gezeur over Zwarte Piet.
  In dit land moet je nu overal rekening mee houden, Zwarte Piet mag niet meer, Vuurwerk tijdens oud&nieuw willen ze afschaffen, hagelslag tijdens het nationaal ontbijt mag niet.
  Misschien moeten mensen eens wat toleranter worden maar op de een of andere manier moeten sommige kansloze telkens hun wil anderen opleggen. Dan ga je toch niet naar de kerstmarkt, blijf je lekker thuis. Sinterklaas is haast 3 weken lang, de kerstmarkt 1 dag !!!!
  Wees blij dat er zoveel ondernomen wordt in Doesburg, ik heb in dorpen gewoond waar nooit wat georganiseerd werd!
  Door dit soort gejank draaien ze alles de nek om, valt er helemaal niets meer te vieren!

 3. Theo Houkes

  ha ha ha leuk man dit zo jaag je er nog eens een paar op de kast vroleke kerst

 4. Theo Houkes

  nee niks mag meer maar komt dit niet doordat we zo tollerand zijn en inderdaat sommige mensen hebben de overhand ook in doesburg daarom lopen er ook steeds mensen weg uit welke vorm van vereniging dan ook ze kunnen het niet eens worden

 5. Bartho Engelsman

  De kerst markt boycotten omdat het al jaren vlak na sinterklaasavond word georganiseerd? Lo, worden jij en Helmi nu echt oude z……. ( bromberen)? Laat die paar ondernemers die Doesburg nog rijk is gewoon hun boterham verdienen. En de markt koop lui ook op andere markten hun zaken doen! Eén week of nog later deze markt houden met al die andere? Zoals bijvoorbeeld de Kerstmarkt in wijk de Ooi in Doesburg? val a.u.b. de weldenkende en (zoals ik met mijn 4 kinderen) sinterklaas vierende Doesburger niet lastig met uw opvattingen. En dan ook nog een bezwaarschift ?? Hoe zielig, geld/tijd verspilling!

 6. Theo Houkes

  Bartho je schrijft over de kerst markt op de ooi bedoel je dat ene armoedige kraampje dat op het keiserplein neergezet word dat noem je kerst markt laat me niet lachen man kerst markt

 7. Bartho Engelsman

  Dat bedoel ik dus! Kerst markt in de binnen stad één week of meer later en je krijgt ook geen kraam! Dank je th houkes.

 8. Theo Houkes

  Graag gedaan barto sinterklaas wie kent hem niet en natuurlijk zwarte piet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑