Doesburg 777 komt met persbericht over ‘fabels over De Plaats’

Stichting Doesburg 777 heeft maandagochtend een persbericht uitgestuurd waarin het ingaat op de rol van Muziektheater De Plaats uit Arnhem tijdens de festiviteiten in Doesburg. Aanleiding is dat er veel geluiden zijn de laatste dagen over de rol van De Plaats. Hieronder integraal het zojuist uitgebrachte persbericht.

 

“Eind vorig jaar is in het programma en de begroting van Doesburg777 opgenomen dat de Stichting Doesburg 777 gaat samenwerken met muziektheater De Plaats. Daarvoor krijgt Doesburg meer dan een week lang theatervoorstellingen. Dit besluit is na een intensieve discussie door het voltallige bestuur genomen en vervolgens op 19 december 2013 in meerderheid door het gemeentebestuur en de gemeenteraad vastgesteld. VVD, D’66, GroenLinks, PvdA en Stadspartij stemden voor het plan. Desondanks worden er tot op de dag van vandaag hardnekkige fabels verteld over De Plaats en over de kosten daarvan. We hebben er zeven verzameld:

 

Fabel 1

 

De Plaats kost de gemeente Doesburg €100.000

 

De gemeentelijke inbreng is €25.000 en geen €100.000. De Gestichten van Weldadigheid hebben speciaal voor dit project €25.000 ter beschikking gesteld, onder de voorwaarde dat de gemeente een gelijk bedrag subsidieert. Muziektheater De Plaats zorgt zelf voor de overige financiële middelen (van buiten Doesburg).

 

Fabel 2

 

Doesburg777 kan het geld voor De Plaats beter aan andere thema’s besteden

 

De subsidie van De Gestichten van Weldadigheid en de sponsorgelden via De Plaats zijn uitsluitend bestemd voor deze activiteit. Zij kunnen niet voor andere thema’s worden ingezet. Bovendien: Doesburg777 voert de activiteiten en de daarbij behorende begroting uit die door de gemeente zijn goedgekeurd. Het bestuur moet daarover verantwoording afleggen. De Stichting Doesburg777 heeft niet de vrijheid om een belangrijk deel van de financiële middelen anders te besteden dan is vastgesteld.

 

Fabel 3

 

De Plaats is een groot evenementenbureau dat concurreert met Doesburgse ondernemingen

 

De Plaats is geen evenementenbureau; het is niet groot en concurreert niet met ondernemingen in Doesburg. De Plaats is een culturele stichting, zonder winstoogmerk. Het is gespecialiseerd in muziektheater met twee vaste krachten (artistiek en zakelijk) en een groot aantal vrijwilligers. De werkwijze van De Plaats is uniek en niet aanwezig in Doesburg.

 

Fabel 4

 

De Plaats is elitair

 

Integendeel. Muziektheater De Plaats werkt juist in alle wijken van Doesburg. Voorbeelden van de werkwijze van de plaats, dat eerder projecten uitvoerde in Arnhemse wijken als de Geitenkamp., het Spijkerkwartier en de Rijnwijk, zijn te vinden op de website van De Plaats.

 

Fabel 5

 

De Plaats is er voor en door Arnhemmers

 

De Plaats heeft Arnhem als uitvalsbasis, maar speelt al meer dan 10 jaar overal in de regio. Recent nog in Wageningen en Nijmegen.

 

Fabel 6

 

De economie van Doesburg heeft niets aan dit project want de gelden vloeien naar Arnhem

 

Het grootste deel van het budget wordt in Doesburg besteed aan lokale professionals, musici en productiekosten. De werkwijze van De Plaats is dus wel degelijk voor en door Doesburgers. Als Doesburg777 dit project niet zou uitvoeren mist de economie van Doesburg een groot bedrag aan subsidies.

 

Fabel 7

 

De Plaats speelt voor weinig toeschouwers

 

De begroting is gebaseerd op 2600 bezoekers en 450 actieve Doesburgse deelnemers. Dit is een realistische schatting;  de voorstellingen van De Plaats zijn de laatste jaren bijna altijd volledig bezet.”

 

 

 

 

 

 

2 reacties

 1. Henk Beijen

  Dit is de realiteit . Gelukkig helderheid.

 2. robert duis

  @Henk Beijen.

  Uw quote: “Dit is de realiteit. Gelukkig helderheid”.

  Zou zeggen: “Speak for YOURSELF!”

  Het gaat ondergetekende- en met mij vele Doesburgers om de …… WAARHEID en niets dan de WAARHEID!

  Daar wordt thans op verschillende fronten naarstig naar gezocht en
  ik kan U, heer Henk Beijen, verzekeren ….. DAT is geen FABEL!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑