De video waarin de Doesburgse ondernemer Eddy Berentsen is te zien, is een groot succes op Facebook. In de video is te zien hoe de eigenaar van Grote Beer Licht en Ontwerp vanuit zijn zaak in de Ooipoortstraat gitaar speelt en daarmee de aandacht trekt van het winkelend publiek.

 

Zaterdagmiddag verraste Berentsen voorbijgangers met een miniconcert, in dit geval met het nummer Wish You Were Here van Pink Floyd. De video verscheen op de Facebook-pagina van DoesburgDirect.nl waarna het direct reacties opleverde.

 

Anderhalve dag na het plaatsen heeft de video meer dan 6.000 Facebookgebruikers bereikt. Daarnaast hebben inmiddels ruim 130 mensen de video de status ‘like’ gegeven. Ook is de video meerdere malen gedeeld in andere netwerken en telt de posting al 25 louter positieve reacties.

 

Uit de reacties blijkt dat Berendsen vaker op zaterdagmiddag zijn gitaar pakt en vanuit de open winkeldeur voorbijgangers verblijd met gitaarmuziek. Grote Beer Licht en Ontwerp ontwerpt en produceert verlichting en tuinobjecten. De winkel bestaat sinds mei 2012 en is gevestigd in de Ooipoortstraat nummer 3.