De Rabobank Graafschap-Midden heeft Sportclub Doesburg beloond met een cheque van 1.500 euro voor de aanpak de mini-pupillen bij de voetbalclub. Met het geld wil SC Doesburg een verdere kwaliteitsinjectie geven aan de voetbalactiviteiten voor kinderen van 4 tot 6 jaar.

 

De sponsorcommissie van Sportclub Doesburg heeft een tijdje geleden een sponsoraanvraag ingediend bij de Rabobank Graafschap – Midden. Het betrof hier de financiële ondersteuning van onze mini pupillen.

 

De mini pupillen (4 -6 jarigen) vormen binnen het jeugdbeleidsplan van Sportclub Doesburg een speerpunt en betekent continuïteit voor de club. Sinds de laatste 4 jaar besteed Sportclub Doesburg met succes extra aandacht aan onze mini pupillen. Deze jongens en meisjes moeten vooral op een leuke manier kennismaken met voetballen en met de club. Met plezier spelen is voor deze kinderen het allerbelangrijkste.

 

De kinderen moeten de smaak te pakken krijgen van het voetballen met elkaar en tegen elkaar. Wie er dan wint, is dan bijzaak. Het allerbelangrijkste is en blijft voor deze leeftijdscategorie dat ze na een training al weer uitkijken naar de volgende keer dat ze in actie kunnen komen. Wij willen vooral dat de mini pupillen  zich lekker voelen in hun voetbalshirt en dat ze een langdurige band krijgen met de club.

 

Door het succes van de mini pupillen heeft Sportclub Doesburg de afgelopen jaren een mooie doorstroming binnen de jeugd richting de hogere leeftijdscategorieën. Hierdoor komen er steeds meer elftallen in de leeftijdscategorie van 6 tot 8 jaar en 10 tot 12 jaar.

 

Het is daarom zeer belangrijk dat we aan de onderbouw ieder jaar weer nieuwe leden er bij krijgen en dit kun je alleen bereiken door deze kinderen leuke trainingen te geven met goede materialen en opgeleide  enthousiaste trainers. Hiervoor zijn financiële middelen meer dan welkom.

 

Dinsdagavond 4 november mocht de sponsorcommissie een presentatie over de mini pupillen   verzorgen op het hoofdkantoor van Rabobank Graafschap – Midden in Doetinchem. Na deze presentatie zijn we voor de sponsoraanvraag beloond met een cheque van maar liefst € 1.500,00. Met dit geldbedrag kan de club de komende tijd zaken financieren waaronder  een trainingscursus bij de KNVB voor de jeugdtrainers en goede materialen zoals ballen, kleding en doeltjes.

 

Sportclub Doesburg wil de Rabobank Graafschap – Midden bedanken dat zij de talenten van de club hiervoor financieel willen steunen.