Inwoner Robert Duis uit Doesburg verzoekt het college van B & W van Doesburg het contract met theatergroep De Plaats uit Arnhem te ontbinden. De Plaats verzorgt in september 2015 een meerdaagse muziektheatervoorstelling in het kader van Doesburg 777.

 

Duis wil verder een grondig onderzoek naar de noodzaak om De Plaats in te zetten tijdens de festiviteiten van Doesburg 777. Duis laat in een aangetekende brief aan het college van B&W weten geschrokken te zijn over de inzet van De Plaats, op basis van het persbericht van Doesburg 777 gepubliceerd op DoesburgDirect.nl op 7 november.

 

Duis, die zelf deelnam met de stadsbalade tijdens de openingsfestiviteiten van Doesburg 777, wil dat B&W met een Re-Evaluatie komt voor wat betreft de €100.000 euro, die besteed gaat worden aan De Plaats Arnhem. Daaraan koppelt hij het verzoek het contract met De Plaats te ontbinden binnen de juridische mogelijkheden en de opdracht te geven aan de Vrijwilligers van Doesburg.

 

Wanneer het lukt om onder het contract met De Plaats uit te komen, dan stelt hij voor om alles in eigen beheer en op vrijwillige basis te organiseren binnen een budget van 15.000 euro. ‘Iets dat volgens de opgestapte bestuursleden zeer wel mogelijk is’, aldus Duis.